5 dingen waar u op moet letten als u een nieuwe keuken koopt

5 dingen waar u op moet letten als u een nieuwe keuken koopt

Een nieuwe keuken is een flinke investering, maar zoals we bij Tieleman altijd zeggen: een nieuwe keuken kopen moet een feestje zijn! Wilt u zeker weten dat u waar voor uw geld krijgt? Dan geven wij alvast 5 tips om goed voorbereid op keukenjacht te gaan. Door uw keuze van tevoren te vernauwen, kunt u gerichter zoeken en kan een adviseur bij een keukencentrum u beter van dienst zijn. Benieuwd geworden? Lees dan verder!

Kosteloos keukenmagazine aanvragen

1. Is koken een passie of huishoudelijke taak?

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Koken: voor lang niet iedereen is het een hobby. De ene maakt elke zaterdag tortilla's met verse ingrediënten als een echte Spaanse cocinero, terwijl de ander liever gewoon een boterham met een eenvoudig soepje eet. De mate waarin u van koken houdt, is van invloed op de nieuwe keuken die bij u past. Bent u een echte culinaire prins(es)? Dan is een goede ingebouwde oven (of twee) een verstandig idee. Ook een fornuis met extra kookpitten is aan te raden. En als u genoeg ruimte heeft, overweeg dan ook zeker een kookeiland voor nog meer ruimte om uw creativiteit de vrije loop te laten.

2. Heeft u kinderen en een partner?

Gezin in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

De samenstelling van uw huishouden heeft grote invloed op de nieuwe keuken die u kiest. Heeft u een paar kinderen en een partner? Dan heeft u ruimte nodig. Niet alleen om de groenten te snijden en de brooddoosjes klaar te maken, maar ook omdat u meer kookpitten en ovenruimte nodig heeft.

Voor kinderen is het vaak een leuke bezigheid om samen met hun moeder of vader in de keuken te staan. Een taart bakken op zaterdagochtend bijvoorbeeld. Of helpen met het doppen van de boontjes. Probeer met al deze zaken rekening te houden, want in huis is de keuken vaak de belangrijkste plek waar de familie samenkomt. Waar gegeten wordt, is het natuurlijk altijd gezellig.

3. In welke stijl is uw woning ingericht?

Keuken in industriële stijl
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

De stijl van uw woning is bepalend voor de stijl van uw nieuwe keuken. Wanneer u een landelijke inrichting heeft, is een industriële keuken bijvoorbeeld geen aanrader. Een mooie landelijke keuken daarentegen is een perfecte keus. Bij Tieleman Keukens beschikken we over uiteenlopende stijlen keukens in ons assortiment. Dit zijn drie van onze populaire keukenstijlen:

Lees hier 5 tips om uw keuken stijlvoller te maken

4. Wat is het maximale bedrag dat u wilt uitgeven?

Vergelijken van keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Bijna iedereen is gebonden aan een budget. Door van tevoren vast te stellen wat u uit wilt geven, kunt u al een hoop keukens schrappen. Soms omdat ze te goedkoop en niet veelzijdig genoeg zijn, en soms omdat ze simpelweg te duur zijn. Binnen het budget dat u stelt heeft u vaak nog ruime keuzes. Niet alleen voor een keuken zelf, maar ook voor de onderdelen daarvan. Zo zijn niet alle merken inbouwapparatuur even duur. En zelfs het type keukenblad kan qua prijs al een beduidend verschil maken.

5. Hoeveel ruimte heeft u voor een nieuwe keuken?

Keuken met veel ruimte
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Meten is weten. Dat geldt ook voor een nieuwe keuken. Probeer zo precies mogelijk te berekenen hoeveel ruimte u heeft, zodat een verkoopadviseur in de showroom u met behulp van software een indicatie kan geven van de mogelijkheden. Ook als u over weinig ruimte beschikt, kunt u daar een hoop keuken voor kopen. Zolang u maar creatief bent. Met inbouwapparatuur voorkomt u bijvoorbeeld dat uw keuken overvol raakt.

Maak een afspraak met een keukenadviseur! 

In onze grote keukenshowroom in Middelharnis vindt u veel inspiratie voor uw nieuwe keuken. Met verschillende keukenopstellingen in verschillende stijlen, ontdekt u welke keukenstijl bij u past. U bent van harte welkom om onze keukenshowroom te bezoeken. Wilt u liever meteen advies? Maak dan een afspraak met een van onze professionele keukenadviseurs. 

Maak een afspraak