Zwarte hoekkeuken: wat zijn de mogelijkheden?

Zwarte hoekkeuken: wat zijn de mogelijkheden?

Zwarte hoekkeukens. Bij Tieleman Keukens ontwerpen we ze steeds meer in verschillende stijlen. Dankzij het tijdloze karakter van zwarte keukens is het een populaire keuze die de komende jaren blijft. Met een zwarte hoekkeuken kunt u alle kanten op. Een volledig zwarte hoekkeuken oogt minimalistisch, maar met een houten keukenblad kan het een landelijk gevoel geven. Bij Tieleman Keukens maken we uw perfecte zwarte hoekkeuken op maat. 

Vraag ons keukenmagazine aan

Zwarte hoekkeuken samenstellen

Een zwarte hoekkeuken is de perfecte basis om eindeloos te combineren. Deze keukens passen namelijk goed bij iedere stijl. Bij Tieleman Keukens heeft u keuze uit verschillende keukenkasten, aanrechtbladen, apparatuur en keukenaccessoires. Ook wanneer u kiest voor een zwarte hoekkeuken zijn er nog genoeg mogelijkheden. Op onze website kunt u de keukenfronten filteren op zwart, om een deel van ons assortiment te zien. Zit er iets tussen dat u aanspreekt? Sla uw voorkeuren eenvoudig op in uw online stijlboek

Voordelen van een hoekkeuken

Hoekkeukens bieden een praktische vorm qua keukenindeling. Dankzij de L-vorm bieden hoekkeukens veel ruimte voor kasten. Het is dan vaak ook niet nodig om nog bovenkasten te nemen, wat voordelig is voor een zwarte keuken. Bovenkasten kunnen namelijk het natuurlijke licht in de keuken blokkeren, waardoor u meer verlichting nodig heeft. Wanneer u wel graag extra kastruimte wilt, dan kunnen verschillende types verlichting ervoor zorgen dat u mooi licht heeft in de keuken. 

Hoe houd ik een zwarte hoekkeuken licht?

Een ruimte open en licht houden met een zwarte hoekkeuken is best een uitdaging. Maar door te spelen met lichte en donkere elementen zorgt u ervoor dat een zwarte hoekkeuken een ruimte juist groter laat aanvoelen. Naast de kleuren is ook de verlichting belangrijk; dat maakt het verschil! Licht creëert namelijk een gevoel van ruimte. Vindt u het lastig om te ontdekken hoe? Bij Tieleman Keukens adviseren wij u daarin.

Zwarte hoekkeuken industriële stijl
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Zwarte hoekkeuken ontwerpen

De kleur is bepaald, nu komt de rest. Bij Tieleman Keukens helpen we u graag. Wij letten op de details en zorgen dat we het perfecte plaatje realiseren. Via de website is het mogelijk om uw eigen Tieleman keuken te ontwerpen. Op die manier kunt u thuis alvast rustig experimenteren en kijken naar alle mogelijkheden. Liever inspiratie opdoen in onze showroom? U bent altijd van harte welkom in onze unieke showroom in Middelharnis. Tijdens de afspraak maken we ook meteen een ontwerp van uw toekomstige zwarte hoekkeuken. 

Mat zwarte hoekkeuken

U heeft kunnen lezen dat de mogelijkheden van een zwarte keuken eigenlijk eindeloos zijn. Ook in uitvoering is er vanzelfsprekend keuze te over. Zo kunt u kiezen voor zwart houten keukendeurtjes, maar ook hoogglans zwart en matzwart behoren tot de mogelijkheden. Waar hout juist zorgt voor een industriële look en hoogglans uw keuken een hele luxe uitstraling geeft, past matzwarte keuken eigenlijk in beide interieurstijlen. Een matzwarte hoekkeuken heeft een aantal grote voordelen. Zo zult u bijna geen vingerafdrukken zien op een matzwarte keuken en is er geen weerspiegeling door de matte afwerking. Bovendien past een matzwarte keuken perfect in verschillende stijlen qua inrichting, zoals een moderne of juist een industriële inrichting. Tenslotte onderscheidt een matzwarte hoekkeuken zich van iedere andere keuken die u kent! 

Hoekkeuken met zwarte accenten

Het is bij Tieleman Keukens ook mogelijk om te kiezen voor een hoekkeuken met zwarte accenten. Denk bijvoorbeeld aan een andere kleur hoekkeuken, maar dan met een zwart geverfde muur of zwarte tegels bij de achterwand. Of kies voor enkel een zwarte vloer of een zwart keukenblad. Veel merken bieden ook zwarte apparatuur en zwarte accessoires aan, waardoor de zwarte kleur terugkomt. Quooker heeft verschillende zwarte kranen die u kunt combineren met een zwarte spoelbak. Met deze accenten beschikt uw keuken over zwarte elementen op een subtiele manier. 

Keuken met zwarte accenten
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Hoekkeuken met zwarte accenten
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Zwarte hoekkeuken bij Tieleman Keukens

Ziet u een zwarte hoekkeuken als uw droomkeuken? Kom langs in onze showroom en ontdek alle mogelijkheden. Ervaar hoe de details het verschil maken. De experts van Tieleman Keukens weten hoe ze een keuken tot een geheel maken met de rest van uw woning. Van het ontwerpen tot het praktische gedeelte; Tieleman Keukens doet het allemaal. 

Robuuste zwarte hoekkeuken in L-vorm
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Matzwarte hoekkeuken met gouden elementen
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Zwarte hoekkeuken uitgevoerd in hoogglans
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek