Is het wasemkap, dampkap of afzuigkap?

Is het wasemkap, dampkap of afzuigkap?

Wasemkap, afzuigkap of dampkap: wat is het juiste woord voor een afzuiginstallatie in de keuken? Wat zegt het groene boekje?

NEEM CONTACT OP MET TIELEMAN KEUKENS

De correcte spelling is afzuigkap. Dit wordt in Nederland sowieso het meest gebruikt om een afzuigsysteem in de keuken te omschrijven. Toch wordt 'wasemkap' ook wel eens gebruikt. Hoewel dit woord wel gebruikt mag worden, is het niet de meest correcte spellingsvorm.

Dampkap is standaardtaal in België en wordt door Belgen regelmatig gebruikt. Hoewel het bruikbaar Belgisch is, wordt dit woord voor het Nederlands taalgebied afgekeurd. Dampkap mag dus in feite niet meer gebruikt worden.

En dan is daar nog het woord 'schouwkap', oftewel een afzuigkap met het model van een schouw. Dit woord is zo goed als uitgestorven. 

Afzuigkap
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Afzuigkappen bij Tieleman Keukens

Een afzuigkap hoeft niet lelijk te zijn! Tegenwoordig zijn er veel soorten afzuigkappen, die qua stijl perfect aansluiten bij een keuken. Vooral strakke afzuigkappen met rechte wandschouwen zijn helemaal in! Kom naar Tieleman Keukens en bekijk de mooiste afzuigkappen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een stille afzuigkap of afzuigsystemen van Bora? Of wat vindt u van de afzuigkappen van Novy? Bij Tieleman Keukens heeft u ruime keus uit diverse soorten en merken afzuigkappen.

Novy Mood Steel look
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Wij informeren u graag over deze vorm van keukenapparatuur. Er is overigens ook een filter om de lucht te zuiveren: het PlasmaMade filter. Een aanrader om deze informatie even te lezen.

Tieleman Keukens informeert u graag verder over. Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.

Vraag het kosteloze keukenmagazine aan