Corian aanrechtblad: de voor- en nadelen

Corian aanrechtblad: de voor- en nadelen

Kunststof werkbladen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende soorten en maten. Een Corian aanrechtblad is van hoogwaardig kunststof en toch wel de Rolls Royce onder de kunststof keukenbladen.

Wie kiest voor een Corian keukenblad, kiest voor een blad waarbij design en kwaliteit hand in hand gaan. Deze aanrechtbladen worden zowel in nieuwe keukens toegepast als dat ze gebruikt worden tijdens een keukenrenovatie. Benieuwd naar de voor- en nadelen van een Corian-keuken? Lees dan verder.

Inspiratie nodig? Vraag dan ons kosteloze keukenmagazine aan

Corian aanrechtblad
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
4 voordelen van een Corian-keukenwerkblad

Corian is een hoogwaardig, massief kunststof dat erg geliefd is bij kookliefhebbers. Corian kent uiteenlopende voordelen:

 • Met behulp van een mal is Corian in vrijwel iedere denkbare vorm te gieten
 • Het materiaal kan worden gepolijst, geslepen, versneden en onzichtbaar verlijmd
 • Corian keukenbladen kunnen geheel op maat worden gemaakt
 • Het materiaal is schuurbaar, dus krassen kunnen met schuurmiddel en een schuursponsje worden weggewerkt 

Neem contact op als u meer informatie wilt over Corian aanrechtbladen.

Waar u op moet letten bij een Corian-aanrechtblad

Elke materiaalsoort heeft zijn gevoeligheden. Dat geldt ook voor Corian. De belangrijkste zaken waar u op moet letten bij de aanschaf van een Corian-keuken is:

 • Corian is niet hittebestendig (dus zet geen hete pannen op het werkblad)
 • Corian is gevoelig voor zuren (tomaten, citroenen moeten dus op een snijplank worden gesneden)
 • Corian is gevoelig voor beschadigingen

Een Corian keukenblad biedt fantastische voordelen. Vooral omdat het zo makkelijk op maat kan worden gemaakt en gemakkelijk kan worden gerenoveerd wanneer het beschadigingen heeft. Maar Corian past niet bij elke inrichting. Het is dan ook echt een product dat moet passen bij de stijl die u voor ogen heeft. Het voordeel is dat Corian in uiteenlopende stijlen te verkrijgen is.

Twijfelt u of een Corian aanrechtblad aansluit op uw wensen? Overweeg dan ook eens de andere keukenbladmaterialen, zoals:

Corian keukenblad van Snaidero
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
De prijs van een Corian-keukenblad

We begrijpen dat u benieuwd bent naar de prijs van een Corian keukenblad. Het is echter lastig om een goede richtprijs te geven. Op basis van onder andere de gewenste kleur, de gewenste vorm en de gewenste afmetingen kunnen wij u een goede inschatting geven van de prijs van een Corian werkblad. Het maakt daarbij niet uit of het aanrechtblad gebruikt gaat worden voor een nieuwe keuken of de renovatie van een bestaande keuken.

Wilt u daar meer over weten? Neem dan gerust contact op voor informatie. Of kom gezellig langs in onze showroom.

Meer weten over Corian-aanrechtbladen?

In de showroom van Tieleman Keukens kunt u de Corian-aanrechtbladen van dichtbij bekijken. Maak een afspraak met een keukenadviseur om u vrijblijvend te laten adviseren. Uiteraard kunt u ook ons kosteloze keukenmagazine aanvragen voor meer inspiratie. We denken graag met u mee om het voor u ideale werkblad te realiseren in uw gloednieuwe droomkeuken!