Innovatieve wokbrander van ATAG: “Fusion Volcano”

Innovatieve wokbrander van ATAG: “Fusion Volcano”

Terug naar blogs

Met de ontwikkeling van deze unieke, zeer innovatieve ’Fusion Volcano’ wokbrander heeft ATAG de echte Oosterse professionele wokbrander omgezet in een consumentenproduct voor de thuiskok.

Duurzame wokbrander

Deze wokbrander houdt de vlam gericht waar die hoort, centraal op de onderzijde van de pan. Deze brander genereert met minder energieverbruik méér hitte, voor een optimale wokbeleving. Dit is uniek in de huidige markt: ook vanuit duurzaamheid en Nederlandse creatief vermogen is dit een fantastisch en onderscheidend product.

Atag fusion volcano
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Speciaal vlampatroon

De kern van de brander, de vulkaan, maakt geconcentreerde warmte in het midden van de pan door middel van een speciaal ontworpen gedraaid vlampatroon. De vlam is direct gericht op de pan en dus veel efficiënter dan een brede vlam. De besparing op het gasverbruik is tot 50% in vergelijking met een conventionele wokbrander, waar veel warmte verloren gaat langs de pan.

Atag fusion volcano
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Binnenvlam en buitenvlam

De brander heeft nog twee functies die de brander zeer veelzijdig maken: je kunt vanuit de binnenvlam schakelen naar een buitenvlam die bijzonder geschikt is voor grote pannen met een platte bodem. De buitenvlam heeft een vermogen van 6.0 kW, de binnenvlam heeft ook nog een extra lage sudderstand van slechts 0.2 kW, voor bijvoorbeeld het smelten van chocolade.

Atag fusion volcano
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Fusion Volcano wokbrander

De Fusion Volcano wokbrander heeft drie los neembare onderdelen die eenvoudig, uitneembaar zijn. Hierdoor is de wokbrander makkelijk te reinigen. Dankzij een handige ring om de draaiknop, kan er eenvoudig tussen de binnen- en buitenvlam geschakeld worden. Met de draaiknop zelf wordt uiterst nauwkeurig de kracht van de vlam geregeld. Met de schakelring is de Fusion Volcano wokbrander ultiem instelbaar voor elk gewenst gebruik.

De binnenvlam van 3kW heeft nog een groot voordeel. Omdat de vlam het staal van de wokpan verhit en niet de omgeving, worden het handvat en de steel van de wokpan veel minder warm. Uit gebruiks-onderzoek is gebleken dat dit echt een enorm verschil maakt.

Atag fusion volcano
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Gaskookplaten met wokbrander

Recentelijk heeft ATAG op twee gaskookplaten met de Fusion Volcano wokbrander - type HG3171MBA en type HG8411MBA - de Red Dot Design Award ontvangen.

Meer ATAG keukenapparatuur bekijken