Zorg voor een goede hygiëne in de keuken, wij geven u graag tips

Zorg voor een goede hygiëne in de keuken, wij geven u graag tips

Terug naar blogs

Het Coronavirus houdt ons allen dagelijks bezig. We volgen allemaal de richtlijnen van het RIVM om gezond en fit te blijven. We wassen onder andere regelmatig onze handen en zorgen dat alles zo schoon mogelijk blijft. De keuken is één van de plekken in huis waar we onze handen wassen en tevens ook onze maaltijden bereiden. Reden genoeg om de keuken goed schoon te houden en goed te onderhouden.

Houdt bacteriën buiten de keuken

Bacteriën kunnen zich overal op gaan nestelen. Denk bijvoorbeeld aan een afwasborstel, de vaatdoek of theedoek. Maak de keuken gewoon schoon zoals je normaal ook gewend bent. Was vaatdoeken en theedoeken op 60 graden om bacteriën te doden. Ook het schoonmaken van de afwasborstel in de vaatwasmachine moet op 60 graden gedaan worden.

Vervang een theedoek en vaatdoek dagelijks en was de vaatdoek zoals hierboven al vermeld op 60 graden. Zorg ervoor dat na gebruik de theedoek en vaatdoek eerst drogen voordat ze bij de overige was gaan. Zo krijgen bacteriën geen kans. Ook het zeeppompje met vloeibare zeep moet regelmatig schoongemaakt worden, omdat we deze steeds met vieze handen aanraken.

Keuken onderhoudstips van Tieleman

Niet alleen het regelmatig verwisselen van de vaatdoek en theedoek en schoon houden van de afwasborstel is belangrijk, ook alle oppervlakten in de keuken moeten goed schoon gehouden worden. Op keukenmeubelen, het werkblad, de spoelbak en alle apparatuur gaan ook viezigheid zitten.

Bekijk ook schoonmaak- en onderhoudstips voor de keuken

In deze tijd met het Coronavirus is hygiëne erg belangrijk. Zorg ervoor dat alles zo schoon mogelijk is. Zorg goed voor elkaar en let op elkaar. Ook bij Tieleman Keukens blijven we de ontwikkelingen nauwlettend volgen en zorgen we ervoor dat onze showroom en werkplekken van onze medewerkers schoon blijven.