Opvallend en robuust; de industriële keuken

Opvallend en robuust; de industriële keuken

Terug naar blogs

Steeds vaker worden oude gebouwen verbouwd waarbij gebruik wordt gemaakt van oude elementen die zorgen voor een industriële look. Niet voor niets is er een duidelijke stijgende lijn te zien in het aantal industriële keukens. Maar je hoeft niet perse in een oude fabriek te wonen om een industriële sfeer in huis te brengen. Het gebruik van de juiste materialen kan al zorgen voor die industriële touch.

Vaak wordt gezegd dat een industriële keuken ongezellig en koud oogt, maar door te combineren met sfeervolle accessoires en door voldoende accenten in het interieur te leggen, is dit zeker niet het geval. 

Snaidero cucine loft industriële keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Kenmerken industriële keuken

Een industriële keuken heeft verschillende mogelijkheden, maar wanneer is een keuken nu eigenlijk industrieel? Een keuken is industrieel wanneer er gebruik wordt gemaakt van robuuste materialen. En het leuke aan een industriële keuken is dat écht iedere keuken uniek is!

Snaidero cucine loft industriële keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Kleuren

Één van de kenmerken voor een industriële keuken is de kleur die gebruikt wordt. Zo wordt er altijd gebruikgemaakt van de kleuren zwart, wit en grijs. Ook lichte natuurtinten worden vaak gebruikt.

Muur van bakstenen of beton

Als je woning een bakstenen muur heeft in de keuken, laat deze dan vooral zoals die is. Want dat geeft juist de pit aan de keuken en de industriële look. Ook als je geen stenen muur hebt, kun je deze wel creëren. Zo zijn er mooie behangetjes met een stenen look te koop waardoor je toch een industriële look kunt creëren op de muur.

Niet de mogelijkheid van een bakstenen muur? Een betonnen muur is een makkelijker alternatief voor bakstenen. Een muur van beton past ook heel goed in een industriële keuken. Wanneer dit bijvoorbeeld gecombineerd wordt met hout, geeft dit juist weer een warme uitstraling.

Snaidero cucine loft industriële keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Materialen

Bij een stoere en robuuste look, horen ook soortgelijke materialen. Daarom zie je in een industriële keuken voornamelijk ruwe materialen zoals beton en metaal. Maar ook verweerd hout, leer en RVS zie je terug in een industrieel interieur.

Kenmerkend voor een industriële inrichting is een strakke vloer. Een robuust houten vloer, een gietvloer en een betonlook vloer geven je industriële keuken nog meer uitstraling. Beton wordt niet alleen gebruikt voor vloeren, maar ook voor aanrechtbladen. Een aanrechtblad van beton geeft je keuken een stoer karakter. Beton is erg hittebestendig en heeft een uniek uiterlijk. LightBeton wordt ook steeds vaker toegepast; een materiaal met alle eigenschappen van beton, maar dan 60% lichter.

Snaidero cucine loft industriële keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Industriële verlichting

In iedere keuken hoort verlichting en bij een industriële keuken hoort dan natuurlijk bijpassende verlichting. Denk je aan een industriële look, dan denk je aan fabriekslampen. Grote robuuste lampen die perfect passen bij een industriële keuken. De lampen hangen aan stevige kettingen die het echte industriële effect creëren. Over het algemeen zijn de lampen te koop in zwart en antraciet, maar ook zijn er hanglampen in bijvoorbeeld wit en zilver voor een net iets andere look.

Niet alles in de keuken hoeft industrieel te zijn. Bij een industriële keuken kan ook goed gecombineerd worden met een moderne of strakke stijl. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een industriële keuken bij jou thuis? Wij infomeren je graag vrijblijvend.

Lees meer over industriële keukens