Tieleman Keukens adviseert over keukengebruik

Tieleman Keukens adviseert over keukengebruik

Om uw keuken net zo stralend te houden als toen deze nog in de showroom van Tieleman Keukens stond, heeft de keuken verzorging nodig. De keukens van Tieleman zijn slijtvast en in principe ook zeer onderhoudsarm, maar af en toe kan het in het gebruik toch handig zijn om te weten hoe u in het dagelijks keukengebruik ervoor zorgt dat uw keuken blijft zoals u deze gekocht heeft. Bij deze geven we u als onze trouwe klant tips en advies, zodat uw keuken er altijd keurig uit blijft zien

Vraag het keukenmagazine aan 

Makkelijke tips over dagelijks keukengebruik

De makkelijkste tip over dagelijks keukengebruik is de tip om viezigheid op de keuken zo snel mogelijk te verwijderen. Doet u dit niet dan kunnen stoffen gaan intrekken en wordt het steeds lastiger om de vlekken te verwijderen. Verwijder viezigheid bij voorkeur met een zachte spons of kies voor een zachte doek om krassen op uw keuken te voorkomen (dan maakt u het erger in plaats van beter). Waarmee u dus niet aan de slag moet gaan, zijn grove doeken of schuursponzen. Na het schoonmaken van viezigheid kunt u het beste al het natte nog even droogwrijven, want dan voorkomt u strepen, kringen of aanslag van water.

Keukengebruik
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Een level hoger: dagelijks keukengebruik per keukenonderdeel

Als u in het dagelijks keukengebruik op een keukenonderdeel morst, zijn er allerlei schoonmaakmiddelen die u kunt inzetten om dat oppervlakte weer mooi te krijgen. Gebruik voor elk keukenonderdeel de juiste reinigingsmiddelen. Het is niet slim om met een reinigingsmiddel alles schoon te maken, want ieder materiaal in uw keuken reageert daar weer anders op. Om veilig te testen of u het juiste reinigingsmiddel te pakken heeft, helpt het om dit reinigingsmiddel op een klein oppervlak van uw keuken te spuiten. Wacht vervolgens 24 uur lang en u kunt zien wat het product doet. Wordt een oppervlakte mooi schoon dan kunt u het product met een gerust hart gebruiken. En als het niet werkt dan weet u dat ook meteen en kunt u op zoek naar een ander product dat wel werkt.

De meeste keren zal bij dagelijks keukengebruik vooral het aanrechtblad vuil worden. Een compleet overzicht van de verschillende aanrechtbladen en de behandeling die u dan kunt toepassen om uw keuken te laten glimmen vindt u hier. 

Andere handige en aanvullende tips voor het dagelijks keukengebruik zijn: 

  • Afzuigkap en centrale ventilatie: Als u de afzuigkap en de centrale ventilatie in uw keuken goed gebruikt dan kunnen hitte en vocht, die vrijkomen tijdens met name het koken, niet condenseren. Zo onstaan er geen nare vlekken op uw keuken of op uw aanrechtblad. 
  • Vaatwasser: Wacht altijd minstens 20 minuten met het openen van uw vaatwasser, zodat de damp die ervan afkomt op den duur niet uw keuken beschadigt. 
  • Glas en RVS: Door de combinatie van glas en RVS in veel keukens is het handig om de delen die u niet schoonmaakt af te dekken. Bent u met glasspray bezig, dek dan de RVS-onderdelen van uw keuken af. Doe dit andersom ook. De reinigingsproducten verschillen namelijk van elkaar en brengen schade toe als delen niet voldoende afgedekt zijn. 
  • Handleiding: Lees de handleiding van elk keukenapparaat goed door. De fabrikant heeft in die handleiding namelijk ergens opgenomen welke schoonmaakmiddelen u wel kunt gebruiken en welke absoluut niet handig zijn om te gebruiken. 

Keukengebruik
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Professioneel keukengebruik

Bij professioneel gebruik van een Tieleman Keuken is het vooraf handig om goed naar het ontwerp en de inrichting van de keuken te kijken, zodat die keuken optimaal georganiseerd is en praktisch in het gebruik is. Voor een advies op maat zit u bij Tieleman Keukens goed, want het familiebedrijf heeft ruim 60 jaar ervaring in het coördineren van grote en kleine (nieuwbouw)projecten. Zo realiseren we onder meer keukens voor zorginstellingen, binnenvaartschepen of andere scheepskeukens, huurwoningen van wooncoörperaties, villaparken of vakantieparken en voor in kantoorpanden. 

Werkt u al met een Tieleman Keuken voor professionele doeleinden dan wordt aangeraden om in het dagelijks gebruik de keuken altijd even compleet schoon te maken als de dag erop zit. In de meeste horecabedrijven gebeurt dit al, vanwege hygiënisch oogpunt, maar ook voor het behoud van de keuken is het beter om alles dagelijks grondig schoon te maken. Bij professioneel keukengebruik kunt u ook altijd op de service rekenen van Tieleman Keukens. Mocht er wat zijn met de keuken dan verhelpen we dit het liefst zo vlug mogelijk na het binnenkrijgen van een servicemelding.