Hoekkeuken met eiland: wat zijn de mogelijkheden?

Hoekkeuken met eiland: wat zijn de mogelijkheden?

Bent u van plan om uw huidige keuken te gaan veranderen of bent u toe aan een nieuwe keuken? Een hoekkeuken met eiland is een van de meest populaire opstellingen van dit moment. Waarom wordt er door veel van onze klanten voor deze opstelling gekozen? We vertellen u graag meer over deze keuken en inspireren u graag!  

Hoekkeuken

Een hoekkeuken heeft de bekende L-vorm en is van oudsher een van de meest voorkomende keukenopstellingen. De opstelling neemt niet veel ruimte in beslag en is dus ideaal voor kleinere ruimtes. Desalniettemin bevat de L-vorm veel keukenkastjes zodat u veel keukenspullen netjes kunt opbergen. 

Wanneer u kiest voor een hoekkeuken zijn er verschillende varianten mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een hoekkeuken met een bar waardoor u uw keuken bij het woongedeelte van uw huis trekt. Het zorgt voor een gezellige setting die ook nog eens erg praktisch is. 

Ook kunt u kiezen voor een hoekkeuken met eiland. Deze opstelling is een prachtige variant die voor veel sfeer en gezelligheid zorgt. Doordat u het kookgedeelte (meestal gelegen op het kookeiland) verplaatst naar het midden houdt u veel opberg-/werkruimte over in de rest van uw keuken. Ook kan het eiland een (tijdelijke) werkplek zijn of wat dacht u van een eettafelfunctie?

Hoekkeuken met eiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Hoekkeuken met eiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Heeft u hulp nodig bij het bepalen of een hoekkeuken met eiland wel echt iets voor u is? Ontdek de mogelijkheden van een kookeiland

Is er ruimte voor een hoekkeuken met eiland? 

Een hoekkeuken met eiland is een droom voor veel kookliefhebbers. De grote vraag voor veel mensen is: past een kookeiland in mijn keukenruimte? Er is een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u gaat kiezen voor een hoekkeuken met eiland. Allereerst de afmetingen van een kookeiland. Een gemiddeld eiland is 2,50 tot 2,70 meter breed en ruim 1 meter diep. Daarnaast adviseren wij om bij het kiezen van een kookeiland rekening te houden met minimaal 1 meter rondom het eiland. Deze 'ademruimte' zorgt ervoor dat u gemakkelijk om het eiland heen kunt lopen, u de keukenapparatuur zonder stootgevaar kunt bedienen en de keukenkasten gemakkelijk kunt openen. 

Twijfelt u over de 'ademruimte' of bent u niet zeker of het eiland in uw hoekkeuken past? Meet dan goed de vrije ruimte in uw keuken op en maak een afspraak met een van onze verkoopadviseurs. Hij of zij helpt u graag bij het bepalen of de hoekkeuken met eiland past in de gewenste ruimte. 

Bezoek onze showroom

Hoekkeuken met eiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Schier-, spoel- of kookeiland? Keuze te over

Zodra u bepaald heeft of een kookeiland qua ruimte in uw huis past, is het goed om te kijken naar de verschillende varianten van een kookeiland. Allereerst natuurlijk het kookeiland zelf. Het woord zegt het al: dit losstaande gedeelte in uw keuken wordt gebruikt voor het koken. De kookplaat bevindt zich op het eiland en er is voldoende zitruimte rondom zodat er ook meteen gezelligheid ontstaat. Bedenk bij deze variant wel goed wat u doet met een afzuigkap. 

Als u geen 'last' wilt hebben van een afzuigkap boven uw hoofd kiest u voor een kookeiland zónder afzuigkap. U verwerkt de afzuiging gemakkelijk in het werkblad van uw kookeiland. 

U verwerkt de afzuiging gemakkelijk in het werkblad van uw kookeiland. Bekijk ons aanbod kookveldafzuiging.

Bora kookveldafzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Bora professional kookveldafzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Doordat u geen afzuigkap meer hebt, benut u het open karakter van uw hoekkeuken met eiland maximaal. Bekijk hieronder een prachtig voorbeeld van een hoekkeuken met eiland. In deze keuken is de afzuigkap verwerkt in het kookblad. 

Hoekkeuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Tielemans exclusief eiken houten keuken kookeiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Hoekkeuken met spoeleiland

Het 'probleem' afzuigkap heeft u natuurlijk helemaal niet als u uw eiland gebruikt voor het spoelen. Een spoeleiland is de meest voorkomende eilandvariant omdat u op deze manier niet hoeft na te denken over een speciale afzuigkap. Gaat u uw keuken veranderen, dan kan deze eilandvariant wel eens dé uitkomst zijn omdat u uw afzuiging dat niet hoeft te verleggen.

Hoekkeuken met spoeleiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Hoekkeuken met schiereiland

De derde variant die veel voorkomt, zeker bij een hoekkeuken, is het schiereiland. Bij deze variant zit het eiland slechts aan een kant van de keuken vast. Hierdoor behoudt u het open eiland karakter én heeft u toch nog voldoende loopruimte. Verschillende voorbeelden keukens met een schiereiland:

Hoekkeuken met schiereiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Hoekkeuken met schiereiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Hoekkeuken met schiereiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Hoekkeuken met eiland in verschillende stijlen

Hoekkeukens zijn er allerlei verschillende stijlen, ook als u kiest voor een kookeiland. Of u  nu gaat voor een moderne, landelijke of tijdloze hoekkeuken; Tieleman Keukens heeft een compleet aanbod en we helpen u  graag bij het kiezen van uw droomkeuken. Gebruik onze Keuken zoekmachine, filter uw voorkeuren en sla uw favoriete keuken(s) op in uw eigen stijlboek. We inspireren u  graag!

Bezoek onze showroom

Tieleman Keukens is gevestigd op Goeree-Overflakkee: hét kookeiland van Nederland. Waar in Nederland kunt u anders terecht om uw droom hoekkeuken met eiland te vinden? Maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs of neem telefonisch contact met ons op via 0187 - 602555.

Maak een afspraak