Vleugje goud of koper in uw keuken

Vleugje goud of koper in uw keuken

Uw keuken maakt u bijzonder en minder doorsnee door accessoires in goud of koper toe te voegen. Ook in het keukenontwerp kunt u de kleur goud of koper opnemen. Door deze kleuren toe te voegen en het aan te durven om voor deze kleuren te gaan, krijgt uw keuken en daarmee ook uw woning een luxueuze uitstraling. Bij Tieleman Keukens merken we dat er een trend ontstaat waarbij goud of koper steeds vaker gekozen worden als extra toevoeging in een keuken. 

Kosteloos keukenmagazine aanvragen

Gouden wasbak en kraan
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Bij welke woonstijl passen goud en koper het beste?

Goud en koper kunnen zowel in een matte variant als in een glanzende tint gekozen worden. Om te bepalen welke variant het mooiste is, is het belangrijk om de woonstijl van uw woning te weten. Goud en koper passen in elke woonruimte en bij bijna elke woonstijl. Voor moderne of industriële woonstijlen zijn de kleuren het meest geschikt, want zowel de matte variant als de glanzende tint goud en koper flatteren dan uitstekend. Met een landelijke of klassieke woonstijl kunt u alsnog goud en koper toepassen, maar kies dan voor de matte variant. Glimmend of glanzend zullen de kleuren goud en koper er teveel eruit springen en dit verstoort het design van uw woonruimte. 

Gouden moderne keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Koperen accessoires in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Keukens met goud en koper

Keukens met goud verwerken die kleur vaak in het keukenblad, keukenkasten of in de apparatuur. Keukens met koper verwerken de kleur vaak in lampen, in de achterwand of in de stoelen. De kleur en het materiaal van het keukenblad zijn erg belangrijk, want daarmee wordt de impact van goud of koper versterkt. Goud en koper zijn kleuren die uitstekend opgenomen kunnen worden in Italiaanse keukens, exclusieve keukens, designkeukens, hoogglans keukens en high-end keukens

Gouden Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Koperen wasbak en kraan
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Details en accessoires met goud en koper laten de kleuren subtiel terugkomen in uw keuken. Als u dat subtiele wil creëren dan kunt u op zoek gaan naar onder meer moderne fruitschalen van goud, koperen wijnrekken of vazen in een goud- of kopertint. Op een donker keukenblad springt zo op subtiele wijze het goud en het koper eruit. Met een koperen keukenkraan of een kraan uitgevoerd in goud brengt u een waanzinnige blikvanger aan in uw keuken. Zo haalt u een vleugje goud of koper in uw keuken! 

Vleugje koper en goud verwerkt in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Goud en koper: welke tinten zijn er en wat is het effect?

De tint goud straalt rijkdom, luxe en voorspoed uit. Goud is een kleur die de link legt met gouden munten als betaalmiddel of verwijst naar de rijkdom en macht van koningen, keizers of andere vorsten. De kroon van deze heersers was van goud gemaakt. In de luxe kleding en mantels van deze vorsten werd ook veelal voor de kleur goud gekozen. Goud komt ook al van oudsher voor in exclusieve sieraden. Goudsmeden of kunstenaars ontwikkelen die sieraden met uiterste precisie. Geluk, voorspoed en euforie straalt goud uit doordat het gaat om een zeer zeldzaam metaal. Goud zoeken is zoeken naar een speld in de hooiberg, waardoor goudzoekers ook vaak gelukszoekers genoemd worden. Van goud zijn er diverse tinten, zoals:

 • Geelgoud: Dit is de originele en klassieke kleur van goud. Deze kleur tref je aan in goudstaven, goudklompjes en gouden korrels. In sieraden geeft 24 Karaats aan dat het om puur goud gaat. De kleur geelgoud kan inmiddels goed nagemaakt worden voor designitems en interieuren.
 • Roségoud: Met roségoud wordt goud bedoeld dat rood of roze van kleur is. Dit komt, omdat roségoud een mengeling is van goud, koper en een kleine hoeveelheid zilver. Hoe meer koper er in het goud verwerkt wordt, hoe roder of meer roze de kleur overkomt van het object dat roségoud is. 
 • Wit goud: Wit goud is een legering van goud met palladium (dat is een zilverwit metaal dat op platina lijkt, maar dat tegen zuurstof kan en niet gaat oxideren. Palladium en wit gouden voorwerpen vergaan niet, ze gaan levenslang mee. 
 • Groen goud: Dit is goud met een hoge hoeveelheid cadmium en zilver om een groene gloed te geven aan goud. Deze goudtint is ongebruikelijk, maar dat maakt hem ook wel weer heel exclusief. 
 • Blauw goud: Goud in een blauwe tint ontstaat door goud te vermengen met ijzer. Net als groen goud is deze tint ongebruikelijk en exclusief. 
 • Grijs goud: Een grijs effect aan goud krijgt het door 5% tot 20% ijzer toe te voegen aan goud. Bij grijs goud in het interieur komt de kleur geelgoud door een waas van grijs heen. De kleur is voor het oog duidelijk anders dan de kleur zilver. 
Gouden keuken van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Koper is rood van kleur en heeft een gele glans. Brons wordt van koper en tin gemaakt, dus is de kleur van brons ook bijna identiek aan de kleur van koper. Koperkleurige elementen in uw woning geven uw huis een duurzame, waardevolle, rustieke en chique uitstraling. 

Kleuren in het interieur die goed samengaan met goud en koper zijn warme aardetinten, chroom, grijstinten en beige of wit. Blauw, en dan met name lichtblauw, geeft een verrassend fris effect en met subtiele accessoires in blauwtinten kunt u u interieur een opgewekte en harmonieuze twist geven. Zwart geeft goud en koper net wat extra contrast en accent. Gebruik wat betreft materialen marmer, beton of hout in het interieur, want die drie materialen matchen perfect met goud of koper. 

Door een afspraak te maken verzekerd u zichzelf van een professioneel advies over het verwerken van goud en koper in uw keuken. Dit advies is geheel vrijblijvend en voor u puur ter inspiratie. 

Maak een afspraak voor meer advies over goud en koper

Goudlook keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Moderne keuken in goudkleur
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Een koperen spoelbak

Wat dacht u van een koperen kraan met koperen spoelbak? Want zegt u nu zelf, een koperen spoelbak met kraan is toch de kroon op de keuken? Benieuwd hoe een koperen kraan met spoelbak in uw toekomstige keuken eruit ziet? Eén van onze keukenadviseurs informeert u graag uitgebreid tijdens een persoonlijk gesprek. Daarin kunnen we natuurlijk ook de rest van uw keukenwensen bespreken. U kunt direct een afspraak maken zodat we de mogelijkheden van een koperen keuken op een rijtje kunnen zetten. 

Gouden kraan en wasbak
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Kookgerei van koper in uw keuken

Naast verlichting van koper kunt u ook kiezen voor koperen kookgerei. Het aanbod hiervan breidt zich in rap tempo uit in de vele (online) woonwinkels die er zijn. Dit maakt kiezen voor koper in de keuken een stuk eenvoudiger, want de keuze is immers groter. Maakt u graag lekkere baksels, dan is een koperen beslagkom wellicht iets voor u. Een koperen beslagkom past daar natuurlijk ook prima bij. En een pannenset van koper mag ook zeker niet ontbreken in uw keuken. Er zijn daarnaast nog talloze andere koperen keukenaccessoires te koop, zoals koperen waterkokers en koperen bestek.

Meer weten over een vleugje goud of koper in uw keuken?

Wilt u meer weten over de prachtige toevoeging van goud of koper in uw keuken? Neem dan contact op met Tieleman Keukens of maak een afspraak.

Maak een afspraak