Tieleman

Een fornuis kopen: wat zijn de mogelijkheden?

  
Ben jij van plan om binnenkort een nieuw fornuis te kopen? Dan is het aan te raden dat je al je mogelijkheden in kaart brengt en een weloverwogen keuze maakt. Een fornuis is namelijk een flinke investering én bepaalt hoe jij de komende jaren geniet van je maaltijden. Tieleman Keukens levert fornuizen van Boretti, Falkon, Aga, Viking, La Cornue, Atag en Pelgrim. In ons brede assortiment aan fornuizen is er altijd één die bij jou past. Wij helpen je graag bij het kopen van een fornuis.

Hoe wil je koken?

Voordat je jezelf kunt gaan verdiepen in alle verschillende merken en hun fornuizen is het van belang dat je bepaalt hoe je wilt gaan koken. Wil je bijvoorbeeld op gas koken of geef je de voorkeur aan inductie? Of misschien kook je liever keramisch of elektrisch. Dat kan allemaal, maar is wel van invloed op het fornuis kopen. Het is belangrijk om hier dus een keuze in te maken. Wanneer je niet kunt kiezen of graag advies wilt, dan kunnen onze adviseurs je uiteraard helpen.

Waar moet je nog meer op letten bij een fornuis kopen?

Standaard fornuizen hebben vier kookzones en afmetingen van 60 x 60 x 85 centimeter. Er zijn ook fornuizen met meer pitten, bijvoorbeeld vijf, zes of zeven. Als je hiervoor kiest, wordt je fornuis uiteraard ook breder. Wanneer je tijdens het koken niet veel bijzondere dingen maakt of zelden voor grote groepen tegelijkertijd kookt, heb je voldoende aan een fornuis met vier kookpitten. Maar wanneer je graag uitgebreid kookt, meerdere gangen wilt bereieden of voor grotere groepen kookt, dan kan het handig zijn om meer kookzones te hebben.

Boretti fornuis kopen

Het Italiaanse merk Boretti heeft schitterende fornuizen. Het bedrijf heeft veel speciale fornuizen in allerlei kleuren en stijilen. Van donkerrood en traditioneel tot wit en modern. De meeste fornuizen van Boretti zijn voorzien van zes branders en een (multifunctionele) oven. Je kunt ook een fornuis kopen van Boretti's eigen budgetlijn: M-System. Ook M-System heeft prachtige fornuizen met een breedte van maximaal 100 centimeter.

La Cornue fornuis kopen 

Ook La Cornue is een populair fornuis waarmee je een maaltijd koken omtovert tot een waar feestje. La Cornue fornuizen zijn duidelijk zichtbaar in je keuken. En dat plekje in het zicht verdienen ze ook, want deze fornuizen stralen één en al sfeer uit. In de bijbehorende, multifunctionele oven zullen ook je ovengerechten nóg beter smaken. Een lust voor het oog! 

Fornuis kopen

Aga fornuis kopen

Het traditionele Aga fornuis werd 80 jaar geleden ontworpen, maar is vandaag de dag nog steeds zeer populair. Aga heeft fornuizen met twee, drie en zelfs vier ovens. Ook zijn er speciale uitvoeringen, bijvoorbeeld fornuizen met kenmerken uit de dertiger jaren. Een groot voordeel van een Aga fornuis kopen, is dat ze in bijna iedere kleur leverbaar zijn, bijvoorbeeld in de kleuren aubergine (paars), heide (zachtpaars), British Racing Green (groen), Pistache-groen (lichtblauw), Pearl Ashes (grijs) en donkerblauw. Meer weten over Aga fornuizen? Kom naar de showroom van Tieleman Keukens, waar je enkele voorbeelden ziet van ingebouwde Aga fornuizen.


Atag fornuis kopen

Atag keukenapparatuur is enorm in trek bij onze klanten. Natuurlijk kun je ook een Atag fornuis kopen bij ons. Deze fornuizen zijn niet alleen veilig en ergonomisch, maar ook heel overzichtelijk. Dat vereenvoudigt het kookproces, waardoor koken een waar feestje wordt. Atag is één van de merken waar je een prachtig fornuis kunt kopen waar je jarenlang plezier aan gaat beleven.

Fornuis kopen

Fornuis kopen bij Tieleman Keukens?

Houd er rekening mee dat het slim is om een spatscherm te gebruiken bij je nieuwe fornuis. Er zijn tal van mogelijkheden om het spatscherm en het fornuis op elkaar af te stemmen. Meer fornuizen zien? Of een fornuis kopen? Vraag de brochure van Tieleman Keukens aan. Of maak een afspraak met een keukenadviseur en kom naar onze showroom!