Tieleman

Domotica in de keuken

  
Slimme apparaten in huis die je leven een stukje eenvoudiger maken. Dat klinkt niet verkeerd, toch? Domotica in de keuken is daardoor een ware verrijking van jouw kookpaleis. Verschillende apparaten staan zo met elkaar in verbinding en werken precies zoals jij dat wilt. Tieleman Keukens omarmt de nieuwste trends op het gebied van domotica in de keuken. 

Er bestaan al ontzettend veel slimme keukenapparaten, maar wij verwachten er de komende jaren alleen nog maar meer. Vooral apparaten die je via je smartphone kunt bedienen zijn enorm in trek. Daarnaast is het ook mogelijk om een iPad in te bouwen in de keuken, om diverse apparaten aan te sturen. Maar wat heb je eigenlijk precies aan domotica in de keuken?

Voorbeelden domotica in de keuken:

- Koffiemachine programmeren zodat er iedere dag om 07:00 uur een verse pot koffie klaarstaat.
- Automatische verlichting op basis van bewegingssenssoren of gebruik van apparaten. Bijvoorbeeld bij het aansteken van de gasbrander wordt de lichtintensiteit verhoogd, maar na 20:00 uur dimt het licht.  
- De afzuigkap en de vaatwasmachine hoef je niet meer in te stellen. Ze passen zich automatisch aan de hoeveelheid wasem of vuil aan. Dit bespaart tevens veel energie.
- Een oven die je op afstand in kunt stellen. Je kunt de oven bijvoorbeeld al opwarmen als je van je werk vandaan komt of laat de oven automatisch openen. 
- Koelkast met camerafunctie. Boodschappen aan het doen en twijfel je wat er in de koelkast staat? Handig, je kunt op afstand in je koelkast kijken. 

Domotica in de keuken

 

Innovatieve functies 

Wat de toekomst ons gaat brengen, weet natuurlijk niemand. Wel zijn er momenteel verregaande ontwikkelingen op het gebied van domotica in de keuken. Ontwikkelingen die het leven een stuk eenvoudiger gaan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een voedingsdeskundige die op afstand kan meekijken wat er in de koelkast ligt?

Wellicht kunnen we in de toekomst de koelkast een berichtje laten sturen naar je smarpthone wanneer iets over de datum is. Of dat hij zelfs met een receptidee komt op basis van jouw voorraad. Het is zelfs mogelijk dat we in de toekomst niet meer zelf hoeven te koken. Een slimme oven scant bijvoorbeeld wat voor vlees erin zit en communiceert via het internet met een database om dit vlees op de perfecte manier te bereiden. En wie weet scant het slimme werkblad van de toekomst of er geen schadelijke bacterieën aanwezig zijn op het werkblad. Op het gebied van domotica in de keuken is alles mogelijk. 

Domotica in de keuken?

Domotica in de keuken klinkt als toekomstmuziek, maar dat is zeker niet zo. Veel snufjes zijn al in Tieleman keukens te vinden. De slimme kraan - die je niet meer hoeft aan te raken - is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast heeft Siemens WiFi-bedienbare huishoudapparaten binnen de Home Connect-lijn. Je kunt alle apparaten met een app bedienen. Voorbeeld: 's ochtends heb je zin in een kopje koffie. Je opent de app en klikt op 'zet koffie'. Vervolgens houdt het apparaat rekening met jouw wensen (sterkte, hoeveelheid melk, temperatuur), waardoor je een heerlijke espresso op maat krijgt. Handig toch?

Kom langs bij Tieleman Keukens en ervaar zelf de wondere wereld van domotica!´╗┐