Beste Familiebedrijf van West Nederland 2014

Beste Familiebedrijf van West Nederland 2014

Tieleman Keukens was in de categorie 10-50 medewerkers kanshebber als winnaar van geheel West Nederland! De keukenspecialist uit Zuid-Holland werd door een 6-koppige jury compleet doorgelicht op onder andere Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het financiële huishouden en het personeelsbeleid. Hieronder kunt u het complete juryrapport lezen.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Juryrapport:

Duurzaamheid en MVO staan hoog in het vaandel. Ze voldoen aan alle eisen die tegenwoordig worden gesteld. MVO werkt door in het gehele productieproces. En men ervaart MVO ook als een belangrijke verantwoordelijkheid richting klanten. Om de producten zo min mogelijk milieubelastend te laten zijn, reageert men proactief richting klanten.

Op de werkvloer kent men heel veel veiligheidsmaatregelen en op ongevallen en bijna-ongevallen wordt actie ondernomen.

De financiële positie is degelijk: zeer hoge solvabiliteit en een mooi rendement. In de branche doet men het heel goed. De financiële ruimte wordt benut om het bedrijf uit te breiden.

Ook inzake de opvolging zijn bewuste keuzes gemaakt. Zowel qua overdracht van leiding als qua eigendom zijn er stappen gezet, of zijn er al concrete plannen. Er is al veel ruimte voor de opvolgers, die ook al mededirecteur en aandeelhouder zijn. En het coachen van de opvolgers wordt overgelaten aan een niet-familielid.

De jury waardeert de wijze waarop dit familiebedrijf bezig is om heel bewuste keuzes te maken richting toekomst en staande weet te blijven in een lastige markt.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Trots

De Familie Fundament Award wordt georganiseerd door het Nederlands Centrum voor het Familiebedrijf (NCFB), in samenwerking met accountantsorganisatie BDO en Rabobank. “Deze award onderstreept het belang van het familiebedrijf”, zegt directielid Mirelle Pennings van Rabobank. “De verkiezing is voor familiebedrijven een uitgelezen kans om zichzelf op de kaart te zetten, elkaar te inspireren tot nieuwe inzichten en ervaringen te delen. De Rabobank ondersteunt daarom van harte dit initiatief.”

“Als deze verkiezing íéts duidelijk maakt, dan is het wel dat familiebedrijven zich veel nadrukkelijker mogen profileren”, zegt Joost Vat van de adviesgroep Familiebedrijven van BDO. “De manier waarop familiebedrijven langetermijndoelen werkbaar maken én houden in een tijd waarin de waan van de dag regeert, is bewonderenswaardig. Daar mogen ze allemaal, niet alleen de winnaar van vandaag, trots op zijn.”

Over de verkiezing

De Familie Fundament Award is een wedstrijd voor familiebedrijven, die in 2014 voor de derde keer werd gehouden. Een zeskoppige jury beoordeelt de deelnemende bedrijven op onder andere de wijze waarop het bedrijf de familie betrekt, toekomstvisie, financiële prestaties, hun mate van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) de tevredenheid van klanten en personeel en de manier waarop ze goed bestuur hebben gewaarborgd.

Lees ook de blog 'Waarom een keuken kopen bij een zelfstandig familiebedrijf'