Tieleman

Accessoires; de aankleding van de keuken

  

Bij het inrichten van de keuken horen natuurlijk ook leuke woonaccessoires. Zonder accessoires in de keuken is de keuken kaal en minder gezellig. Accessoires zijn toch wel de finishing touch van de keuken. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat de keuken niet te vol komt te staan, want de keuken is de ruimte die ook functioneel moet zijn.

Vraag het gratis Tieleman Keukenmagazine aan

Maak het gezellig

Is koken iedere dag een verplicht nummertje voor je? Met wat accessoires op je werkblad creëer je een huiselijk gevoel. Niet alleen accessoires zorgen voor de aankleding van je keuken, ook de verlichting is hierbij belangrijk. Verlichting brengt naast functionaliteit ook gezelligheid in de keuken. Een belangrijke basistip om de keuken te decoreren is decoreren in de stijl van de ruimte en maak vooral ook gebruik van accessoires die in de keuken thuishoren.

Keuken en woonkamer één ruimte? Trek deze twee ruimtes dan bij elkaar en creëer eenheid. Zo zorg je ervoor dat de keuken bij je woonkamer hoort en het geen aparte kookruimte is. Gebruik dezelfde kleuren in de woonkamer en keuken om zo die eenheid te creëren. Ook je accessoires moeten goed overlopen in de twee ruimtes en bij elkaar passen.

Keuken Tieleman Keukens

Ook bloemen in de keuken geven je keuken kleur en sfeer. Maar zet ze dan niet in een standaard vaas, want dat past dan weer totaal niet bij de keuken. Gebruik aparte vormen van vazen of zet de bloemen bijvoorbeeld in een karaf.

Decoratiemogelijkheden in de keuken

Het gezellig maken van de keuken gaat verder dan een plantje en een lampje. Het hoeft niet veel of groot te zijn, als het maar gezellig is en je nog voldoende ruimte overhoudt voor alle spullen die je dagelijks gebruikt in de keuken. We geven je graag wat voorbeelden voor decoratie in de keuken.

Decoreren met keukengerei
Decoreren kan met leuke frutsels, maar het kan ook met bruikbare spullen die je dagelijks in de keuken gebruikt. Denk hierbij aan snijplanken of keukengerei. Zet bijvoorbeeld verschillende formaten snijplanken tegen de wand aan en zet daar voor een leuke pot met daarin keukengerei. Zo maak je de keuken gezellig.

Keukengerei TIeleman Keukens

Rekje aan de muur

Als je nog een lege muur hebt waar je wat op kunt hangen, kun je ervoor kiezen om een wandplank aan de muur te maken of een rekje op te hangen. Je zult zien dat je hier best veel op kwijt kunt, zelfs wat bruikbare spullen. Zo kun je hier bijvoorbeeld je kruiden of voorraadpotten op kwijt. In de keuken mogen je voorraadspullen best gezien worden. Je hoeft echt niet alles in je keukenkastjes te verstoppen.

Rekje aan de muur

Krijtbord
Een krijtbord in de keuken? Ja een krijtbord, maar dan op een creatieve manier. Misschien heb je wel een lege wand waar je niets op kunt hangen of een deur in de keuken. Met krijtverf maak je van deze wand of deur een krijtbord. Leuk voor jezelf, maar vooral ook voor de kinderen! Het leuke hieraan is dat je kunt wisselen wanneer je maar wilt. Een spreuk, gedicht, tekening of recept, het kan allemaal. Zo heb je iedere keer weer wat anders in de keuken.

Lijstjes aan de muur
Ben je niet zo van alle frutsels en hou je het liever neutraal? Ook dan kun je de keuken gezellig maken met bijvoorbeeld fotolijstjes aan de muur. Een lege wand kun je wat meer pit geven door fotolijstjes op te hangen. Hierin kun je bijvoorbeeld persoonlijke items in doen of foto’s, tekeningen of leuke en bijzondere spreuken.

Vitrinekast in de keuken
Een kast hoeft niet altijd in de woonkamer gezet te worden. Als je ruimte in de keuken hebt, is het juist wel leuk om daar een vitrinekast neer te zetten. En dan natuurlijk wel een vitrinekast met glas, zodat je kunt zien wat er in de kast staan. De kast kun je gezellig inrichten en zo maak je de keuken ook een stukje gezelliger als je niet teveel spullen op je werkblad wilt hebben.

Schuller keuken TIeleman Keukens

Decoreren met textiel

We gebruiken allemaal wel een handdoek en een theedoek, maar waar laten we die? Een makkelijke manier van decoreren is er niet om hiermee te decoreren. Kies voor keukentextiel in de sfeer en kleur van de keuken en je zult zien hoe gezellig dit staat in de keuken.´╗┐

Kom langs in onze showroom of maak een afspraak met een adviseur om jouw droomkeuken te laten ontwerpen.

Maak een afspraak