Aangepaste keuken rolstoel

Aangepaste keuken rolstoel

Ieder mens is anders en heeft andere wensen wat betreft de inrichting en indeling van de keuken. Dat geldt ook voor mensen met een beperking of handicap. Het is dan ook niet gek dat er geen pasklare aangepaste keuken is voor bijvoorbeeld een rolstoelgebruiker. Het gaat hier om maatwerk keukens die geheel afgestemd moeten worden op de gebruiker. Bij Tieleman Keukens weten we hoe we hier het beste vorm aan kunnen geven, wat ons de beste partij maakt voor een aangepaste keuken voor een rolstoelgebruiker.

Vraag het kosteloze Tieleman Keukens keukenmagazine aan

aangepaste keuken rolstoel
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Hoe ziet een aangepaste keuken voor rolstoel eruit?

Een aangepaste keuken voor rolstoelgebruikers kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Zo kunnen wij voor u een verlaagd werkblad realiseren of een uittrekbare snijplank. Zo kunt u vanuit uw rolstoel gewoon bijvoorbeeld de uien snijden of de aardappelen schillen. Er zijn ook mogelijkheden om een ondiepe spoelbak te maken, zodat u er gewoon prima bij kunt. Het is zelfs mogelijk om een verstelbaar keukenblad te integreren, zodat zowel een rolstoelgebruiker als een niet-rolstoelgebruiker op ergonomisch verantwoorde wijze kan kokerellen. 

Een onderrijdbare keuken

Een speciale vorm van aangepaste keukens voor rolstoelgebruikers is de onderrijdbare keuken. Dit soort keukens is er speciaal voor rolstoelgebruikers. Want wanneer u in een rolstoel zit, kunt u immers niet bij elke kast komen. Een kraan op een aanrecht is vaak ook buiten bereik. Een onderrijdbare keuken biedt de oplossing. Dit houdt in dat er een aanrechtblad wordt geplaatst zonder onderkastjes. Hierdoor kunt u met de rolstoel onder het werkblad rijden en goed bij bijvoorbeeld de kraan. Het enige nadeel van een onderrijdbare keuken is dat u wat inlevert aan opbergruimte, maar dat is op voldoende andere manieren op te lossen. 

Een aangepaste keuken in elke stijl

Ook een aangepaste keuken is mogelijk in de u gewenste stijl. Van welke keukenstijl houdt u? Kiest u voor een landelijke stijl, een moderne stijl of liever een tijdloze stijl? Het kan allemaal. Wij realiseren een aangepaste keuken voor u in de stijl die u mooi vindt! De keuken is een plek waar uw veel bent en daarom willen wij graag dat uw aangepaste keuken geheel in de stijl is die bij u past. 

Aangepaste keuken in landelijke huisstijl
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
landelijke keukenstijl
Aangepaste keuken in tijdloze huisstijl
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Tijdloze keukenstijl

Moderne keukenstijl
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Moderne keukenstijl

Geven wij vorm aan uw aangepaste keuken?

De keukenspecialisten van Tieleman Keukens gaan graag met u in gesprek om te kijken hoe we uw aangepaste keuken het beste vorm kunnen geven. Daarbij houden we uiteraard rekening met de specifieke wensen en eisen die u heeft, wat betreft de bruikbaarheid van de keuken. Wij realiseren met alle plezier een aangepaste keuken voor u als rolstoelgebruiker en denken graag actief met u mee. Maak gerust een afspraak met één van onze adviseurs. 

Maak een afspraak