Snoepjes bewaren

Snoepjes bewaren

De rasechte zoetekauw heeft altijd snoep op voorraad. Van Engels drop tot fudge en van spekjes tot winegums. Er is enorm veel keuze als het aankomt op snoep. Maar al dat lekkers moet uiteraard ook bewaard worden tot het moment van consumptie. Dat kan op veel manieren die stuk voor stuk leuker zijn dan het snoep gewoon in de zak in de kast te bewaren. Onderstaand bieden we inspiratie voor snoepjes bewaren!

Vraag ons keukenmagazine aan

De juiste omstandigheden

In feite is het voor de kwaliteit van het snoep het beste om het snoep te bewaren op een donkere, droge plaats tussen de 12 en de 21 graden. In de praktijk betekent dit eigenlijk dat snoep in de kast bewaard moet worden. En dan bij voorkeur goed afgesloten. Gelukkig zijn daar veel leukere manieren voor dan gewoon in de zak, in de kast.

10 slimme manieren op snoepjes te bewaren

  1. Snoepjes bewaren kan heel simpel in een pot met een luchtdicht deksel. Niet de meest originele manier, maar er zijn voldoende andere manieren om snoepjes te bewaren op een leuke manier!
  2. U kunt ook uw creativiteit gebruiken en zelf een unieke dispenser voor snoepjes maken. Neem bijvoorbeeld een oude wijnfles en vul deze met M&M's of andere kleine snoepjes die prima door de hals van de fles passen.
  3. Er zijn ook snoepautomaten verkrijgbaar waarbij de automaat een bepaalde hoeveelheid snoep afgeeft op basis van handbewegingen voor een sensor. Dat is uniek en handig!
  4. Snoepjes bewaren kan ook prima op een etagère, maar de kans bestaat dat het snoep dan sneller uitdroogt. Voor een feestje is deze manier van snoepjes bewaren daarom wel heel geschikt: dan kan iedereen op elk gewenst moment wat lekkers van de schaal pakken. 
  5. Heeft u wat meer te besteden en echte zoetekauwen als kinderen? Een kleine echte snoepautomaat is dan een originele eyecatcher! Bovendien houdt u zo de controle over de snoepconsumptie door iedereen een paar muntjes per week te geven die ze zelf kunnen gebruiken om in de snoepautomaat te gooien en er wat lekkers uit te halen. Het is  hiermee ook nog eens veel leuker geworden om snoep te pakken! (deze optie is uiteraard ook in te zetten voor gezondere snacks!)
  6. Het eerste waar u waarschijnlijk aan dacht is een snoeppot. Maar ook daar zijn veel originele varianten voor. Een mooie, eventueel gepersonaliseerde snoeppot, staat mooi in de keuken of woonkamer. Als iedereen een eigen snoeppot heeft, biedt het daarnaast gelijk een leuk competitie-element voor het hele gezin: wie heeft als laatst zijn snoeppot leeg!
  7. Veel snoep over? Bijvoorbeeld na een verjaardag, een laatste schooldag of halloween? Vries het dan gewoon in! Huh? Ja dat kan gewoon. Althans, bij de meeste snoepsoorten. Zo blijft het langer goed en kunt u het op een later moment weer ontdooien en opeten.
  8. Zijn uw kinderen gek op snoep en op spelletjes? Haal dan een candy-grabber in huis! Een leuke variatie op gewoon een snoepje uit de pot halen en een leuk spelletje voor kinderfeestjes! O, en probeer hem zelf maar eens te weerstaan!
  9. Grote zakken snoep willen weleens niet helemaal opgaan. Als de zak drop al een week open is kan het best eentonig worden en heeft niemand meer zin in dropjes. Zonde om weg te gooien of over datum te laten gaan. De oplossing? Koop ook wat andere snoepjes en maak zelf snoepzakjes met verschillende snoepjes erin! Ideaal om mee te geven naar school of mee te nemen tijdens een dagje uit.
  10. Een andere originele manier om het snoepgoed te bewaren is in snoepbakjes zoals ze ook in verschillende winkels staan waar je snoep uit kunt scheppen. Deze zijn gewoon online te bestellen en zien er net even wat origineler uit dan een standaard snoeppot!

Meer inspiratie opdoen?

Kijk dan eens hier voor 10 handige keukengadgets, hier voor leuke manieren om uw pannen op te. hangen of hier voor tips om uw keuken een hele andere look te geven door alleen de keukendeurtjes te vervangen.

Wilt u dat wij eens met u meekijken naar een geschikte keukenoplossing bij u thuis?

Maak een afspraak!