Snoepjes bewaren

De rasechte zoetekauw heeft altijd snoep op voorraad. Van Engels drop tot fudge en van spekjes tot winegums. Er is enorm veel keuze als het aankomt op snoep. Maar al dat lekkers moet uiteraard ook bewaard worden tot het moment van consumptie. Dat kan op veel manieren die stuk voor stuk leuker zijn dan het snoep gewoon in de zak in de kast te bewaren. Onderstaand bieden we inspiratie voor snoepjes bewaren!

In feite is het voor de kwaliteit van het snoep het beste om het snoep te bewaren op een donkere, droge plaats tussen de 12 en de 21 graden. In de praktijk betekent dit eigenlijk dat snoep in de kast bewaard moet worden. En dan bij voorkeur goed afgesloten. Snoepjes bewaren kan bijvoorbeeld in een pot met een luchtdicht deksel. Maar er zijn voldoende andere manieren om snoepjes te bewaren op een leuke manier!

Snoepjes bewaren kan uiteraard op standaarde manieren, zoals in een snoeppot. Maar u kunt ook uw creativiteit gebruiken en zelf een unieke dispenser voor snoepjes maken. Neem bijvoorbeeld een oude wijnfles en vul deze met M&M's of andere kleine snoepjes die prima door de hals van de fles passen. Er zijn ook snoepautomaten verkrijgbaar waarbij de automaat een bepaalde hoeveelheid snoep afgeeft op basis van handbewegingen voor een sensor. Dat is uniek en handig!

Snoepjes bewaren kan natuurlijk ook prima op een etagère, maar de kans bestaat dat het snoep dan sneller uitdroogt. Voor een feestje is deze manier van snoepjes bewaren daarom wel heel geschikt: dan kan iedereen op elk gewenst moment wat lekkers van de schaal pakken.