Siemens Home Connect; blijf overal verbonden met uw keuken

Siemens Home Connect; blijf overal verbonden met uw keuken

Met de Home Connect App bent u altijd en overal verbonden met uw huishoudelijke apparaten. De mogelijkheden van uw slimme apparaten in huis worden alleen maar groter. Er komen steeds meer diensten bij waarbij uw apparaten met elkaar communiceren voor eindeloze mogelijkheden.

Welke keukenapparaten of huishoudelijke apparaten zijn te bedienen met Siemens Home Connect?

Elk huishoudelijk apparaat van Siemens dat geschikt is voor Siemens Home Connect beschikt over ingebouwde WiFi-verbindingsmogelijkheden, waardoor het apparaat contact kan maken met uw smartphone en daarmee bediend kan worden. Voorbeelden van keukenapparatuur die via Siemens Home Connect aangestuurd kunnen worden, zijn:

  • De koelkast of vriezer: Door de koelkast te kunnen besturen kunt u zien hoe groot uw voorraad daarin nog is, zodat u als u boodschappen doet nooit meer teveel koopt. Ook krijgt u tips over hoe u de koelkast zo moet inrichten dat producten maximaal houdbaar blijven. De temperatuur in de koelkast en in uw vriezer kunt u tevens vanaf afstand regelen.
  • De oven of het fornuis: De oven kunt u alvast voorverwarmen of als uw maaltijd daar al instaat dan kunt u de oven zelfs uw eten al klaar laten maken. Hetzelfde geldt voor uw fornuis, want ook dat is te regelen en te besturen via Siemens Home Connect. 
  • De vaatwasser: De vaatwasser is via de smartphone te bedienen en u kunt deze nu aanzetten op elk moment van de dag. Zelf kunt u daarbij uw wasprogramma naar keuze instellen, maar er is ook een Easy Start Assistent. Die assistent kiest voor u het zuinigste en het beste wasprogramma uit en houdt daarbij rekening met het aantal borden of glazen en hoe vuil die zijn. 
  • De wasmachine en het drogen van de was: Voor de wasmachine kunt u precies instellen wanneer die klaar moet zijn met wassen. Met Siemens Home Connect start de wasmachine dan automatisch op het juiste tijdstip zodat hij klaar is met draaien op het moment dat u ingesteld heeft. U hoeft daar niet meer op te letten, want u krijgt ook nog eens een bericht als uw wasmachine klaar is. Zo heeft u altijd schoon en droog wasgoed. 
  • De koffiemachine: Thuiskomen en een vers gezet bakje koffie dat voor u klaarstaat. Het kan, want u kunt met de Siemens Home Connect uw koffiemachine de opdracht geven om een bakje koffie te maken. Dit kan ook vanuit bed, uw huiskamer, uw tuin of uw balkon. Verder leert u via de Siemens Home Connect app meer over koffie en kunt u meer composities en smaken gaan uitproberen. 

Een ander huishoudelijk apparaat dat via Siemens Home Connect bediend kan worden is een robotstofzuiger, zodat u bij thuiskomst een schoon huis heeft. 

Siemens Home Connect
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Werking van de Siemens Home Connect app

Om de connectiviteit met huishoudelijke apparatuur en keukenapparatuur tot stand te brengen is de Siemens Home Connect app heel belangrijk. Deze is voor zowel Android als voor Apple te downloaden en kan bediend worden via een smartphone of tablet. Door een account aan te maken en die te koppelen aan de apparatuur in uw huishouden wordt het mogelijk om deze apparaten van afstand te gaan bedienen. De app werkt zeer simpel en intuïtief, want op basis van foto's selecteert u als eerste het apparaat dat u wilt bedienen. Vervolgens gaat u door de opties en mogelijkheden die er zijn voor dat betreffende apparaat. Daaruit kiest u tenslotte precies datgene wat u wilt dat het apparaat gaat doen en dat zal vervolgens uitgevoerd worden. Basisinstellingen van apparaten zijn overigens ook via de app te wijzigen en te veranderen. 

Nog zonder dat u beschikt over huishoudelijke apparatuur met WiFi verbindingsmogelijkheden kunt u de Siemens Home Connect app al testen. De werking en de mogelijkheden kunt u zo vooraf al verkennen en al snel zult u merken hoe gemakkelijk en gebruiksvriendelijk de bediening is.

Home Connect: hulp bij technische problemen

Ook biedt Home Connect hulp bij eventuele technische problemen met uw keukenapparatuur. Na toestemming van u als gebruiker, kunnen Siemens experts op afstand het apparaat uitlezen om zo het probleem te analyseren. Mogelijk kunnen ze dit probleem zelfs al verhelpen.

Combineer al uw slimme apparaten

Door verschillende apparaten met elkaar en met Home Connect te laten communiceren, ervaart u maximaal comfort in huis. U kunt zelf uw eigen scenario’s instellen door verschillende handelingen aan elkaar te koppelen. Zo start u bijvoorbeeld uw zondagochtend met een scenario waarbij de oven voorverwarmt om een croissant te bakken, uw favoriete muziek begint te spelen, de verlichting aangaat en er een vers kopje espresso wordt gezet. En dat alles met slechts één druk op de knop!

Aanschouw Siemens Home Connect bij Tieleman Keukens

De echte werking van het hele Siemens Home Connect systeem kunt u komen ervaren bij Tieleman Keukens. In de showroom in Middelharnis staan showroomkeukens die beschikken over de Siemens keukenapparatuur met WiFi verbindingsmogelijkheden. Onze keukenspecialisten demonstreren graag de werking en laten u de Siemens Home Connect ervaren.

Maak een afspraak