Krimpen a/d IJssel - Centrum Zuid

Terug naar overzicht
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Project Natuurlijk Centrum Zuid bestaat uit vier appartementengebouwen in een lommerijke groene en waterrijke omgeving op steenworp afstand van het gemeentehuis en winkelcentrum Crimpenhof. De voormalige woongebouwen zijn gesloopt door woningcorporatie QuaWonen en het busstation is verplaatst. Hiermee komt veel ruimte vrij en dit biedt kansen voor het realiseren van een nieuwe samenhangende identiteit en het versterken van de entree naar het centrum. Een prachtig nieuw woongebied met koop- en huurappartementen.

Het plan

De vier gebouwen zijn parels in het groen en staan op een zogenaamd ‘groen canvas’. Dit nieuwe weeldigere groen is de basis van de gebiedsontwikkeling en creëert een aangename leefomgeving. Water wordt hierbij op verschillende manieren ingezet, zowel voor de beleving als voor de waterhuishouding. Het project heet niet voor niets Natuurlijk Centrum Zuid!

Nederlandse Bouw Unie ontwikkelt en bouwt het plan Natuurlijk Centrum Zuid en verkoopt de 46 koopappartementen in gebouw Marshall. Royale appartementen tussen de 90 en 130 m2 woonoppervlak met royale buitenruimtes en zicht op het groen. Parkeren voor de bewoners vindt plaats in de halfverdiepte privé parkeervoorziening.

In het gebouw Schweitzer komen in totaal 44 sociale huurappartementen die in opdracht van woningcorporatie QuaWonen gerealiseerd en verhuurd. In een volgende fase worden er in 2 andere gebouwen nog eens 97 sociale huurappartementen gerealiseerd. De appartementen variëren in grootte tussen de 60 en 85 m2 woonoppervlak. Het parkeren vindt plaats op straatniveau in aan te leggen parkeerhoven.

Naar verwachting zal ook de rest van het gebied in de loop van de jaren worden ontwikkeld met twee extra woongebouwen met koopappartementen. Wie en wanneer deze ontwikkeling gaat realiseren, is momenteel nog niet bekend.

Meer over project Centrum Zuid in Krimpen aan den IJssel