Nederhorst den Berg - De Vlindertuyn

Terug naar overzicht
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Luxueus wonen in oer-Hollandse schoonheid

Met “De Vlindertuyn” krijgt Nederhorst den Berg er 6 fantastische villa’s en 2 mooie seniorenwoningen bij. Gesitueerd aan de noordoostkant van het dorp. Nabij de Vaartweg en de Spiegelplas en Blijkpolderplas. Direct aan het water. In het karakteristieke laagveenlandschap met ongeëvenaard natuurschoon, met uitzicht op het water. Met ’s Graveland, inclusief haar beroemde buitenplaatsen uit de Gouden Eeuw, Kortenhoef als buren en Vinkeveen op korte afstand. Afgewisseld met schilderachtige buurtschappen en dorpen zoals Nederhorst den Berg, waar rustiek wonen de boventoon voert. “De Vlindertuyn” is dan ook een ideale woonambiance om neer te strijken.

Actief genieten van unieke natuur

Nederhorst den Berg en omgeving bieden volop mogelijkheden om actief en sportief er op uit te trekken. In het dorp zelf vindt u een tweetal maneges en een paardrijclub. Vechtdorp Nederhorst den Berg heeft met zijn Spiegelplas (45 meter diep) en Blijkpolderplas veel te bieden voor duikers. Het aangrenzende Overmeer heeft sportveldencomplex Vreelandseweg, met onder meer een tennis- en voetbalclub.

De gemeente Wijdemeren biedt alle ingrediënten voor een actief buitenleven. Nederhorst den Berg en omgeving hebben alles in huis om optimaal te genieten op en rond het water. Uw woonplaats is omgeven door fiets-, wandelpaden en ruiterroutes.
Loosdrecht staat bekend om zijn uitgestrekte plassen, geliefd bij beoefenaars van alle takken van watersport en is in alle jaargetijden favoriet bij natuurliefhebbers. ’s-Graveland geniet nationale bekendheid met zijn statige buitenplaatsen. En voor een dagje strand weten velen de weg te vinden naar een van de leuke strandjes in Wijdemeren.

Centraal in Nederland en prima bereikbaar

Nederhorst den Berg ligt centraal in Nederland, te midden van prachtige wateren en ongeëvenaard natuurschoon. En toch is het dorp voor iedereen goed te bereiken, dankzij de gunstige ligging ten opzichte van de snelwegen en provinciale wegen. Via de N523 en N201 naar A2 bij Loenersloot en dan naar Amsterdam of Utrecht. De doorgaande N523 verbindt de dorpskern van Nederhorst den Berg met de N236 (Gooilandseweg) richting Weesp en Hilversum. Ook rijdt bus 206 van Connexxion via Kortenhoef naar NS-station Hilversum. In “De Vlindertuyn” bent u prima bereikbaar.

Woonidylle met dagelijkse boodschappen op loopafstand

Nederhorst den Berg is een Vechtdorp in de gemeente Wijdemeren en ligt in Noord-Holland. Het dorp heeft, inclusief de omgeving circa 6.000 inwoners en wordt vaak verkort "Nederhorst" of soms "Den Berg" genoemd. De inwoners noemt men "Bergers". De kern Overmeer vormt een onderdeel van Nederhorst den Berg. De Vecht loopt aan de westzijde langs het dorp. “De Vlindertuyn” ligt aan de Vaartweg. Vlakbij de doorgaande Nieuwe Overmeerseweg, die noordwaarts al snel overgaat in de Dammerweg. Idyllisch gesitueerd op een landstrook. Grenzend aan de Spiegelplas en de Blijkpolderplas. U woont hier praktisch op een eiland met water rondom. Toch zijn de dagelijkse boodschappen op loopafstand: aan de Voorstraat is de AH gevestigd. Tevens vindt u in deze dorpskern ook enkele restaurantjes en winkels. Mooi in de buurt.

Het beste van 2 werelden, onthaasten en ontmoeten !! “De Vlindertuyn” heeft het!
Uniek wonen op de fijne grens tussen uitgestrekte verstilde natuur en een gezellig dorpshart!

Meer informatie over project De Vlindertuyn