Steenbergen - Het Bataljon

Terug naar overzicht
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Het Bataljon is de benaming voor de nieuw te bouwen eengezins rijwoningen aan de Piet Snoeijersstraat. De naam is gekozen om de onvergetelijke rol van het Canadese leger niet te vergeten. Het Canadese leger, bestaande uit meerdere bataljons, heeft gestreden om de vrijheid aan Welberg terug te geven. Het project is gesitueerd op de locatie waar vroeger het voetbalveld was. De 11 te bouwen rijwoningen worden verdeeld over 2 blokken.

Alle woningen worden hoogwaardig afgewerkt. De optimaal geïsoleerde woningen worden voorzien van een warmtepomp en een aantal zonnepanelen. Hierdoor voldoen de woningen aan de huidige strenge eisen voor het energiegebruik.

Hoekwoning

De hoekwoning is verrassend groot met de woonkamer aan de tuinzijde en de keuken aan de voorzijde. De tuinen zijn op het zuidzuidoosten gericht. Entree via hal met toegang tot de toiletruimte, de woonkamer/keuken en de trap naar de eerste verdieping. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers, een luxe badkamer en de overloop met vaste trap naar de tweede verdieping. De tweede verdieping is een open ruimte met een energiezuinige installatie met warmtepomp, boiler, balansventilatie met warmteterugwinning en een omvormer. De open ruimte kan optioneel naar eigen inzicht ingericht worden als slaap-, werk- of opbergkamer.

Tuitwoning

Deze woning springt letterlijk en figuurlijk uit de rij door de gedraaide kap, de houtlook accenten en het Franse balkon. Via de entree kom je in de hal met toegang tot de toiletruimte, de woonkamer en de trap naar de eerste verdieping. De keuken is aan de voorzijde van het huis en de woonkamer aan de achterkant, gericht op de tuin. De tuinen zijn op zuidzuidoosten gericht. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers, een badkamer en de overloop met vaste trap naar de tweede verdieping. De tweede verdieping is een open ruimte met een energiezuinige installatie met warmtepomp, boiler, balansventilatie met warmteterug-winning en een omvormer. De open ruimte kan optioneel naar eigen inzicht ingericht worden als slaap-, werk- of opbergkamer.

Tussenwoning

De tussenwoning van het Bataljon heeft een tuingerichte woonkamer en keuken aan de voorzijde. De tuinen zijn op zuidzuidoosten gericht. Entree via hal met toegang tot de toiletruimte, de woonkamer en de trap naar de eerste verdieping. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers, een badkamer en de overloop met vaste trap naar de tweede verdieping. De tweede verdieping is een open ruimte met een energiezuinige installatie met warmtepomp, boiler, balansventilatie met warmteterug-winning en een omvormer voor de zonnepanelen. De open ruimte kan optioneel naar eigen inzicht ingericht worden als slaap-, werk- of opbergkamer.

Opties

Zwaluwe biedt de kopers een ruim aanbod van standaard opties waaronder:

 • Uitbouw woonkamer van 1200 mm
 • Uitbouw woonkamer van 2400 mm
 • Dakkapel (Niet toepasbaar op tuitwoningen)
 • Inrichting zolder
 • Dubbele tuindeuren
 • Schuifpui
 • Borstwering t.p.v. keukenkozijn om een hoekkeuken te realiseren
 • Dichte loopdeur met vaste zijdeel in berging / stallingsruimte (garage) (Enkel toepasbaar op hoekwoningen)
 • Extra zonnepanelen.

Daarnaast biedt het plan veel opties zoals uitbreidingen op installaties, luxe binnendeuren, hang- en sluitwerk en keuze in sanitair en tegelwerk.

Welberg en omgeving

Welberg is een dorp in de gemeente Steenbergen. Het van origine agrarisch lintdorp is in het begin van de 20ste eeuw, door de komst van een kerk en een klooster, zichzelf gaan ontwikkelen als een volwaardig dorp.

Welberg heeft een rijke geschiedenis als het om de bevrijding gaat. In november 1944 leverde het Canadese Algonquin Regiment hier 5 dagen slag met Duitse troepen. Deze geschiedenis is nog op veel plekken terug te vinden. Zo is er een Canadezenweg waar een klokkenstoel als herdenkingsmonument staat. Daarnaast wordt de klaproos veelvuldig gebruikt in het dorp Welberg. De klaproos staat symbool voor de slachtoffers, met name de Britten en Canadezen, die vielen als gevolg van de tweede wereldoorlog.

Welberg telt 1 basisschool en een actief verenigingsleven met diverse sportaccommodaties. Daarnaast maken de inwoners van het dorp veelvuldig gebruik van de diverse accommodaties van het naburige stadje Steenbergen.

Ga voor meer informatie over het project Het Bataljon naar de projectenpagina.