Capelle aan den IJssel - De Commandeur

Terug naar overzicht
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

 

Wanneer u – met het oog op de toekomst – zoekt naar een nieuw ‘thuis’ dan moet u zeker eens serieus naar De Commandeur in Capelle-West kijken. De Commandeur is gesitueerd op een unieke locatie. Aan de voet van de IJsseldijk in één van de oude kernen van Capelle aan den IJssel. Rustig gelegen en toch dichtbij alle voorzieningen die u graag in de buurt heeft. Capelle-West is een plezierige woonomgeving. Hier wordt een dorps karakter gecombineerd met stadse mogelijkheden. U woont in het dijklint, dat is op de scheiding tussen de oude kern Capelle-West en de schoonheid van de IJssel.

Een locatie met geschiedenis

U woont straks misschien wel aan de Evertsenstraat. Aan deze straatnaam ontleent het project dan ook haar naam; De Commandeur. Johan Evertsen leefde in de 17e eeuw en is één van onze zeehelden. Zijn vader en broers kozen allemaal voor het ruime sop, het was een echte zeemansfamilie. Op zijn 18e werd Johan Evertsen kapitein en op zijn 28e werd hij benoemd tot Commandeur. Johan Evertsen was in die tijd actief in de eerste en tweede Engelse zeeoorlog. Hierin toonde hij grote moed, de Staten Generaal promoveerden hem daarom tot bevelhebber van de vloot. Johan Evertsen was een tijdgenoot van Cornelis Tromp en Michiel de Ruyter, met wie hij ook samenwerkte. Zo verdedigde hij op zee de Republiek der Zeven Nederlanden .

De omgeving

Wanneer De Commandeur uw nieuwe ‘thuis’ wordt heeft u alle voordelen van dorp en stad binnen handbereik. Maar ook groen; Capelle aan den IJssel noemt zich niet voor niets Parkstad. (Dag)winkels, sportclubs, scholen en kerk liggen allemaal binnen wandel- en fietsbereik. Maar denk ook aan het Isala-theater of het Alexandrium. Met het openbaar vervoer ligt de regio zelfs aan uw voeten. De bushalte ziet u vanuit uw raam en de metro is met station Capelsebrug dichtbij. Met uw auto bent u in 7 minuten op de A16, op weg naar noord of zuid, naar werk, familiebezoek of op vakantie. 

Het ontwerp

Jacques Prins van INBO Amsterdam, de architect van het geheel, heeft voor De Commandeur een ingetogen en stijlvol ontwerp gemaakt. Passend in de omgeving, met een plezierige eigenheid en een knipoog naar de tijd van onze zeehelden. Jacques heeft gezocht naar kwaliteit voor het wonen. De Franse balkons met glas van vloer tot plafond zorgen voor een heerlijk lichte woonkamer. In de appartementen zullen robuuste en onderhoudsvriendelijke materialen worden toegepast. De beeldbepalende steen is al vroeg in het proces gekozen. Deze hebben een warme kleur, zijn strak van vormgeving en hebben een fraaie sintering die de gevels veel levendigheid geven. Het metselwerk is één van de dragers van de kwaliteit.

Keuze

De Commandeur biedt u 9 verschillende typen appartementen, dat betekent voor u dus volop keus. Elk appartement heeft haar eigen kenmerken. Qua grootte variëren de appartementen van circa 80 tot 150 m2. U treft zowel appartementen met twee als met drie slaapkamers aan. Kiest u voor compact en dicht bij het maaiveld, voor gelijkvloers en toch een tuin, voor ruim en wakker worden met de ochtendzon of voor een top-appartement met genieten van de avondzon terwijl u kijkt naar de skyline van Rotterdam? Aan u de keus!

Buiten naar binnen

In het appartement dat op de begane grond ligt woont u heerlijk gelijkvloers met als kers op de taart een eigen tuin. De overige appartementen van De Commandeur hebben balkons, variërend van een praktisch vormgegeven 8 m2 tot een riante 32 m2. Alle balkons zijn gericht op het oosten, zuiden of westen. Twee appartementen beschikken zelfs over twee balkons, grenzend aan de woonkamer en aan de hoofdslaapkamer. Naarmate u kiest voor een hogere verdieping wordt uw blik naar de omgeving weidser. In het oosten ziet u dan de IJssel meanderen en de groene Krimpenerwaard. Aan de westzijde ziet u onder andere de Maas, de Van Brienenoordburg en de prachtige skyline van Rotterdam.

Praktisch

Zoals u wel aanvoelt ademt De Commandeur comfort en kwaliteit uit, maar we houden het ook graag praktisch. Elke appartement beschikt op de begane grond over een postbus en een eigen berging. Wanneer u bezoek verwacht kunt u hen met uw videofoon bij de entree al welkom heten en binnenlaten. Daar zullen zij zich al verbazen over de hoogwaardige uitstraling en de nautische touch die daarin is verwerkt. Voor 8 woningen is een garagebox beschikbaar. Het terrein biedt voldoende parkeergelegenheid voor u en uw bezoek, en is afgesloten zodat het volledig voor de bewoners beschikbaar is.

Energievrraag beperken

Uiteraard voldoet uw appartement in De Commandeur aan de nieuwe eisen ten aanzien van duurzaamheid. Uw appartement is gasloos en op het dak wordt de energie van de zon geoogst als bijdrage aan het energieverbruik. De goede isolatie beperkt het energieverbruik. Alle appartementen beschikken over vloerverwarming. In de badkamer treft u een elektrische handdoekradiator aan, zo kunt u altijd uw handdoeken drogen of even voorverwarmen voordat u hem gebruikt. Het sanitair dat wordt toegepast is van Villeroy & Boch.

Kijk voor meer informatie over het project op de projectenpagina: https://decommandeurcapelle.nl/