Terheijden - E-veld

Terug naar overzicht
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Op het E-veld is alles gericht op de toekomst. Jouw woontoekomst. Zwaluwe uit Hooge Zwaluwe ontwikkelt op dit voormalige voetbalveld in Terheijden de duurzaamste woonbuurt van de gemeente Drimmelen. De nieuwe woonbuurt biedt een mooie mix van comfortabele woningen en appartementen.

Zo zijn er 12 façadewoningen, genaamd De Flank: slim ingedeelde rug-aan-rugwoningen met optimale benutting van de beschikbare ruimte. Liever wat meer vierkante meters? Kies dan voor een van de 10 hoek- of tussenwoningen met de naam De Vedette. En wat te denken van de 14 luxe drie- en vierkamerappartementen in appartementengebouw De Poortwachter?

Tussen de diverse woningtypes is veel groen, water en vooral: ruimte voor mens, plant en dier. Tel daarbij het gebruik van duurzame materialen, luxe houten geveldelen en de vele hoge raampartijen op en je begrijpt dat het een genot is om hier te wonen.

Nét iets anders wonen en leven

Het E-veld is een plek voor wie nét een beetje anders durft te wonen en leven. De woningen op het E-veld worden gebouwd met duurzame materialen, zijn energiezuinig en worden aangesloten op het Traais Warmtenetwerk van het Traais Energie Collectief.

De ruimte voor mens, plant en dier uit zich in de ruimtelijke opzet van de kavels, de zichtbare natuurinclusieve elementen en de ruime balkons en terrassen die overlopen in de groene openbare ruimte. Verschillende soorten beplanting, groene daken en gevels en nestgelegenheden voor onder meer vogels, vleermuizen en insecten dragen bij aan de biodiversiteit.

Op de locatie van het E-veld worden ook 10 sociale huurwoningen gerealiseerd en een vijftal kavels voor het bouwen van tiny houses. De uitgifte en verkoop van deze kavels wordt door de gemeente Drimmelen voorbereid. Voor meer informatie kun je terecht bij de gemeente Drimmelen.

Bereikbaarheid

Terheijden is gunstig gelegen in de buurt van de A59 en andere belangrijke uitvalswegen. Met je eigen auto of een van de deelauto’s ben je in vijftien minuten in het bruisende Breda en in iets meer dan een half uur in het centrum van Tilburg of Rotterdam. Antwerpen ligt op ongeveer een uur rijden.

Meer informatie over project E-Veld