Steenbergen - Buiten de Veste

Terug naar overzicht
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Project Buiten de Veste - Steenbergen

Façadewoningen Nova

Façadewoning Nova is de benaming voor de nieuw te bouwen starterswoningen in de woonwijk Buiten de Veste te Steenbergen.

Uniek en comfortabel!

Dat zijn deze Façadewoningen Nova. Compact wonen door efficiënt gebruik van de ruimte, met alle faciliteiten voor optimaal woongemak. Vanuit de woonkamer met open keuken stapt u zo de tuin in.

Ligging

De woonwijk Buiten de Veste is gelegen aan de rand van Steenbergen in een groene omgeving. Dit groene karakter komt ook duidelijk naar voren in de inrichting van de woonwijk. Extra leuk is dat de leerlingen van de brede school samen met Stadlander, buurtbewoners en de gemeente invulling geven aan Het Avontuur. Dit is de groene leefruimte in het midden van de wijk, die een heerlijke ontmoetingsplaats moet worden voor jong en oud.

Kopwoning

De Façadewoning Nova kopwoning heeft een tuingerichte woonkamer met de tuin aan zij- en voorzijde.

Op de begane grond bevindt zich de hal met toegang tot de toiletruimte en de woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer stapt u zo de tuin in, waar u heerlijk kunt zitten op het terras. Naast de entree bevindt zich de vaste berging.
Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, waarvan de kleinste slaapkamer is voorzien van een dakkapel, een badkamer en de wasruimte. Middels de vlizotrap is de bergzolder bereikbaar. Op de bergzolder bevindt zich de technische ruimte.

De vier kopwoningen zijn volledig geïsoleerd, voorzien van een lucht/lucht warmtepomp, zonnepanelen en beschikken allen over een voor- en zijtuin met een berging (ca. 5,8 m²).
De woningen hebben een inhoud van ca. 418 m³ (inclusief de berging) en een woonoppervlakte van ca. 80 m². De percelen variëren in oppervlakte tussen de 132 en 192 m².

Tussenwoning

De Façadewoning Nova tussenwoning heeft een tuingerichte woonkamer met de tuin aan de voorzijde. De tuinen zijn op het oosten of westen gericht.

Op de begane grond bevindt zich de hal met toegang tot de toiletruimte en de woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer stapt u zo de tuin in, waar u heerlijk kunt zitten op het terras. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers voorzien van een dakkapel, een badkamer en de wasruimte. Middels de vlizotrap is de bergzolder bereikbaar. Op de bergzolder bevindt zich de technische ruimte.

De zes tussenwoningen zijn volledig geïsoleerd, voorzien van een lucht/lucht warmtepomp, zonnepanelen en beschikken allemaal over een voortuin met vaste berging (ca. 5,1 m²).
De woningen hebben een inhoud van ca. 373 m³ (inclusief de berging) en een woonoppervlakte van ca. 74 m².
De percelen variëren in oppervlakte tussen de 94 en 108 m².

Vanuit de gemeente Steenbergen zijn enkele randvoorwaarden opgesteld voor de Façadewoningen Nova:

Verkoop aan starters

De afgelopen jaren is er een schaarste aan woningen ontstaan in Nederland, zo ook in de gemeente Steenbergen. Het is voor starters steeds moeilijker om een koopwoning te bemachtigen. Gemeente Steenbergen wil graag jonge mensen binnen de gemeente (be)houden door betaalbare woonruimte te realiseren. Starters, in de leeftijdscategorie 18 t/m 28 jaar die nog thuis wonen, uit de gemeente Steenbergen krijgen dan ook voorrang bij de verkoop van de tien Façadewoningen Nova.

Zelfbewoning

Om starters een kans te geven op de woningmarkt wordt in de koop-/aannemingsovereenkomst een verplichting tot zelfbewoning en een antispeculatiebeding opgenomen. Kopers die een woning kopen mogen deze woning niet verhuren, de koper moet de gekochte woning zelf gaan bewonen.

Privaatrechtelijk bouwverbod

Voor de kopwoningen wordt een bouwverbod opgenomen. Dit om er voor te zorgen dat het bouw- en woonconcept van de Façadewoning Nova wordt behouden. Dit bouwverbod zorgt ervoor dat er géén aan- en/of uitbouwen aan de woningen worden gebouwd in de zijtuinen die grenzen aan de openbare ruimte.

Groene perceelafscheiding

Op de perceelsgrens wordt een groene perceelafscheiding aangeplant, hiervoor wordt een instandhoudingsplicht en kettingbeding opgenomen in de bijlage van de koop-/aannemingsovereenkomst.