Pando bierklimaatkast voor de perfecte temperatuur van speciaalbier

Pando bierklimaatkast voor de perfecte temperatuur van speciaalbier

Terug naar blogs

Een wijnklimaatkast kennen we inmiddels al enige tijd, maar Vinologics heeft sinds kort de Pando bierklimaatkast geïntroduceerd. Hoe tof is dat?! Een koeling die ontworpen is voor speciaalbier. De aroma van speciaalbier komt het beste tot zijn recht bij een wat hogere temperatuur. De bierklimaatkast is dan ook een perfecte toevoeging wanneer speciaalbier jouw favorieten zijn. 

Maak een afspraak in onze unieke keukenshowroom

Bierklimaatkast voor speciaalbier

Een bierklimaatkast is een gespecialiseerde koeling ontworpen om bieren op de ideale temperatuur te bewaren en te serveren. Dit is vooral belangrijk voor speciaalbieren, die vaak specifieke bewaar- en serveertemperaturen vereisen om hun smaak en aroma volledig tot hun recht te laten komen. 

Een gewoon pilsje is het lekkerst wanneer deze rond de 3-6°C is. Bij speciaalbier ligt deze temperatuur wat hoger, omdat ze dan het beste tot hun recht komen. De bierklimaatkast heeft één klimaatzone en is instelbaar tot maximaal 12°C. Wanneer er verschillende soorten bier bewaard worden in de bierklimaatkast, is het beste deze in te stellen op de bier met de laagste serveertemperatuur. Bij speciaalbier is het alcoholpercentage ongeveer de optimale drinktemperatuur in graden. 

De Pando bierklimaatkast is uitgevoerd met een zwart glazen front of met een RVS deurlijst. Ook is de bierklimaatkast beschikbaar in een Push-to-Open variant. 

Pando bierklimaatkast voor speciaal bier
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Indeling bierklimaatkast

De bierklimaatkast heeft een flexibele indelingsmogelijkheid waardoor er niet alleen ruimte is voor flessen en blikjes in staande positie, maar ook voor gekurkte flessen. Deze kunnen gemakkelijk liggend bewaard worden.

In totaal is er ruimte voor maximaal 114 eenheden (60 flessen 0,3l, 46 blikjes 0,33l en 8 flessen 0,75l). De bieren worden beschermd door het getint, UV-werend, drielaags isolatieglas. Het interieur heeft 4 verschillende bewaarplateaus, geschikt voor elk type fles of blik. Zo heeft het bovenste uittrekbare metalen plateau veiligheidsglas en is geschikt om blikjes rechtop te plaatsen. Het uitneembare middelste metalen plateau is ideaal om dranken liggend te bewaren. Wanneer dit plateau verwijderd wordt, kunnen hogere flessen in de uittrekbare flessenladen geplaatst worden. De metalen flessenlade is voorzien van in breedte en diepte verschuifbare vakverdelers, zodat de inrichting aangepast kan worden aan de inhoud. Hier kunnen flessen bewaard worden met een hoogte van maximaal 300mm. Door de telescoopgeleiding is de flessenlade voor 75% uittrekbaar. En als laatst is de bodem van de bierklimaatkast voorzien van uitsparingen voor 6 liggende flessen.

Met een Pando bierklimaatkast kun je optimaal genieten van je speciaalbieren, met de juiste smaak en aroma’s die tot hun recht komen. En het is natuurlijk een fraaie blikvanger in de keuken. 

Meer informatie

Binnenkort een keuken kopen en wil je meer weten over een Pando bierklimaatkast? Bij Tieleman Keukens kunnen we alles vertellen over de mogelijkheden van een bierklimaatkast van Pando. Maak alvast een afspraak in onze showroom. Meer weten over de mogelijkheden op keukengebied? Vraag dan gerust onze kosteloze brochure aan of kom langs in onze unieke keukenshowroom om keukeninspiratie op te doen.

Afspraak maken Stijlboek maken Magazine aanvragen

Pando bierklimaatkast voor speciaal bier
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Pando bierklimaatkast
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek