Keukeninspiratie: Duurzame keukenbladen van Dekker

Keukeninspiratie: Duurzame keukenbladen van Dekker

Terug naar blogs

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp waar we ons dagelijks mee bezighouden. Ook op het gebied van wonen worden we allemaal steeds duurzamer. Een duurzame woning verhoogt het wooncomfort. Ook in de keuken kun je kiezen voor een duurzame invulling. Denk hierbij aan een waterbesparende kraan, energiezuinige apparatuur, duurzame keukenfronten maar ook het keukenblad kan duurzaam zijn. Zo biedt leverancier Dekker duurzame keukenbladen, waaronder Cosmolite en Greengridz.

Maak een afspraak in onze unieke keukenshowroom

Duurzame keukenbladen van Dekker 

Er zijn verschillende manieren die eraan bijdragen dat een keukenblad duurzaam ontwikkeld wordt. Zoals bijvoorbeeld het materiaalgebruik terugdringen, materialen zoeken die herbruikbaar zijn en een lagere footprint hebben en nieuwe producten ontwikkelen uit restmaterialen. De ontwikkeling van nieuwe circulaire concepten maakt dat er verschillende keuzes mogelijk zijn als het gaat om een duurzaam keukenblad.

Dekker heeft twee duurzame keukenbladen in het assortiment: Cosmolite en Greengridz. Cosmolite is een nieuw duurzaam keukenblad met dezelfde look en eigenschappen als composietsteen. Daarnaast is er ook nog Greengridz. Greengridz is een duurzaam basismateriaal voor een kunststof blad. Greengridz keukenbladen kunnen gelamineerd worden met TopLaminate, DecorTop of FENIX.

Cosmolite: duurzaam en luxe keukenblad

Cosmolite is een nieuw en duurzaam keukenblad dat voor 100% bestaat uit mineralen van industrieel afval met bindhars. Daarnaast kan het ook voor 100% worden hergebruikt. Na gebruik kan het verpulverd worden en opnieuw gebruikt worden om er nieuwe keukenbladen van te maken.

Een keukenblad van Cosmolite heeft dezelfde eigenschappen en uitstraling als traditioneel composietsteen. Het kleurenpalet van Cosmolite bestaat uit acht kleuren die uiteenlopen van licht tot donker, van rustig tot geaderd. De kleuren zijn beschikbaar in twee verschillende afwerkingen: gepolijst en grain. Een must-have in elke keuken, welke stijl dan ook!

Ontdek alle voordelen van een Cosmolite keukenblad 

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Greengridz: kies voor prijs, kwaliteit en het milieu

Greengridz een duurzaam alternatief van een kunststof werkblad met als basis multiplex. Het basismateriaal kan afgewerkt worden met TopLaminate, DecorTop of FENIX. Voor de productie van Greengridz zijn minder grondstoffen nodig vergeleken met traditionele werkbladen. Hierdoor wordt de ecologische voetafdruk relatief klein. 

Het productieproces van een Greengridz keukenblad is groen. Het is FSC- en Carb2-gecertificeerd, wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en het voldoet aan strenge normen voor samengestelde houtproducten. Omdat Greengridz licht van gewicht is, is er minder brandstof nodig om het te vervoeren, wat de CO2-uitstoot verder vermindert. En het is minder duur dan conventionele basismaterialen.

Zijn kwaliteit, prijs en het milieu belangrijke aspecten voor jou? Kies dan voor een Greengridz keukenblad. 

Ontdek alle voordelen van een Greengridz keukenblad

Duurzaam keukenblad van Dekker
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Meer weten over een duurzaam keukenblad van Dekker?

Het kiezen van het juiste keukenblad is geen gemakkelijke keus. Met de verschillende mogelijkheden die Dekker biedt, wordt u goed op weg geholpen bij deze keus. Kom langs in onze showroom of maak een afspraak met één van onze verkoopadviseurs. Zij vertalen uw wensen vakkundig naar een passend keukenblad. In onze showroom vindt u ook verschillende keukens met aanrechtbladen van Dekker en in onze inspiratieruimte kunt u diverse bladen van Dekker zien en voelen. 

Afspraak maken Stijlboek maken Kom langs in onze showroom

Duurzaam keukenblad van Dekker
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Duurzaam keukenblad Dekker Zevenhuizen
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Duurzaam keukenblad Cosmolite Dekker Zevenhuizen
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek