Keukeninspiratie: Miele koelen en vriezen

Keukeninspiratie: Miele koelen en vriezen

Terug naar blogs

De keukenapparaten van Miele hebben een goede kwaliteit en een mooi design. De koelkasten van Miele kenmerken zich door de vele technologische innovaties die zorgen voor een optimaal gebruiksgemak. Een echte wijnliefhebber? Met de Miele wijnklimaatkast wordt een fles wijn op de juiste manier bewaard en op de perfecte temperatuur gekoeld. 

Koelen en vriezen 

Miele beschikt over een breed aanbod koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties. Inbouwkoelkasten in verschillende maten, met en zonder klein vriesvak. Ook vriezers zijn er in verschillende maten. Binnen het assortiment van de koel-vriescombinaties is er ook een ruime keus. Kijk op de website van Miele voor het aanbod koelkasten, vriezers en koel-vriescombinatie

Zuinig koelen en vriezen is goed voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee. We delen graag een aantal bespaartips om energiezuinig te koelen en vriezen. 

Zuinig koelen

 • Maak je koelkast goed schoon
  Van binnen en van buiten. Bij een vrijstaande koelkast, is het belangrijk dat er geen stof op het rooster of de condensor ligt. Zit er een ijslaag aan de binnenkant van je koelkast? Dan verbruikt hij veel meer energie.
 • Laat je eten buiten de koelkast afkoelen 
  Dan hoeft je koelkast het niet meer te doen. Hoe meer je koelkast moet koelen, hoe meer energie hij verbruikt.
 • Zorg voor een volle koelkast 
  Heb je veel lege plekken in je koelkast? Vul deze bijvoorbeeld met flessen water. Dan hoeft je koelkast niet telkens de lucht in de koelkast opnieuw te verkoelen als de deur open is geweest. En je hebt altijd koud water bij de hand.
Koelen Miele
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Zuinig vriezen

 • Zet de diepvries niet te koud 
  Om je ingevroren voedingsmiddelen te bewaren is -18 perfect. Als je je vriezer kouder zet, verbruik je al snel zo’n 15% meer energie.
 • Invriezen in kleine porties 
  Eenpersoonsmaaltijden zijn altijd handig om achter de hand te hebben en ze bevriezen ook veel sneller. Dus verbruikt de vriezer minder energie. Bovendien ontdooien ze sneller.
 • Maak je vriezer regelmatig schoon 
  En verwijder daarbij al het ijs. Je vriezer verbruikt veel meer energie als het ijs in de vriezer ook bevroren moet blijven.
Vriezer Miele
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Wijnklimaatkast; een echte blikvanger

Een wijnklimaatkast van Miele is een echte blikvanger in de keuken. Voor de grote en kleine wijndrinkers heeft Miele verschillende soorten wijnklimaatkasten. Door de verschillende temperatuurzones kunnen wel drie verschillende soorten wijn afzonderlijk op de juiste temperatuur bewaard worden. Bij de grotere luxere wijnklimaatkasten is zelfs gedacht aan de mogelijkheid om glazen te koelen. Een wijnklimaatkast van Miele wil je toch gewoon hebben? Bekijk alle wijnklimaatkasten van Miele op de website. 

Miele wijnklimaatkast
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Meer weten over Miele koelen en vriezen 

Meer weten over de verschillende koelkasten, vriezers, koel-vriescombinaties en wijnklimaatkasten van Miele? Kom langs in onze showroom of maak een afspreek met één van onze verkoopadviseurs. Zij helpen u graag bij het uitzoeken van de beste apparatuur.