Keukentip: Handige lifehacks voor in de keuken

Keukentip: Handige lifehacks voor in de keuken

Terug naar blogs

Lifehacks?! Je weet wel, van die handige trucjes waar oma vroeger wel raad mee wist. Trucjes en handige vondsten die het leven makkelijker maken in de keuken. De keuken is een magische ruimte waar veel gebeurt, van een kop koffie klaarmaken tot koken en van kletsen tot aan schoonmaken. Handige lifehacks mogen dan zeker niet ontbreken! Daarom delen we graag acht fijne lifehacks voor in de keuken.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Eitjes koken met Baking Soda:
    Een heerlijk gekookt eitje bij de lunch, maar het loskrijgen van de eierschaal is vaak een ramp. Na het koken de eitjes 'laten schrikken' met koud water helpt ook, maar wat dacht je van Baking Soda. Doe een halve theelepel Baking Soda in het water van de eitjes en de eierschaal gaat vervolgens veel makkelijker en sneller los.
  • Fruit sneller rijpen
    Geen zin om een week te wachten totdat die keiharde peer of kiwi eetbaar is? Stop hem dan in een bak met rijst. Want zo blijft het ethyleen langer hangen en daardoor wordt het rijpingsproces gestimuleerd.
  • Bruine bananen
    Bananen zijn heerlijk, maar ze krijgen snel een bruine kleur. Een simpele hack om je bananen langer goed te houden. Wikkel vershoudfolie om de steel van de banaan. Zo blijft de banaan langer goed en wordt deze niet zo snel bruin. 
Lifehacks in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Uien snijden zonder traanogen
    Een ui snijden zonder traanogen? Dat kan! Leg de uien een half uur voor het snijden in de diepvries. De uien worden koud wat weer zorgt voor minder zwavel. Hierdoor zul je minder last hebben van traanogen.

  • Hartvormige cakejes maken
    Hartvorm cupcakes maken is heel gemakkelijk. Met behulp van een knikker kun je eenvoudig cupcakes bakken in hartvorm. Balletjes van aluminiumfolie maken werkt ook goed. 
Lifehack in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
  • Boter zacht maken
    Hoe vervelend is het wanneer je boter niet zacht genoeg is. Met dit handige trucje is je boter zo zacht. Vul een glas heet water (uit de kraan of de waterkoker). Laat het glas staan totdat het warm is. Daarna giet je het water uit het glas, droog je het af en zet je het over de boter.
  • Gekristalliseerde honing
    Zet de honing pot zonder dop in een pan met handwarm water. Het water hoeft niet te koken. Door deze setting warmt de siroop zich langzaamaan op en krijgt het de vloeibare vorm weer terug zonder gezonde voedingsstoffen te verliezen.
  • Water koken 
    Water koken zonder dat je water overkookt? Voorkom dit door een houten spatel overdwars over de pan te leggen. Het werkt echt!

Lifehacks in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Hoeveel van deze lifehacks wist jij al? Handige (tijdbesparende) tips waarvan je wellicht denkt; "Waarom weet ik dat nu pas". We zijn nooit te oud om te leren. Welke lifehacks gebruik jij regelmatig in de keuken?