Keukens voor in een ton sur ton interieur

Keukens voor in een ton sur ton interieur

Ton sur ton keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Ton sur ton is een Franse benaming voor de combinatie tussen kleuren van dezelfde tint. De donkere en lichte kleurschakeringen worden bij ton sur ton met elkaar vermengd en zo ontstaat er een heel harmonieus geheel. Een ton sur ton interieur is niet compleet zonder een fraaie keuken die hier volkomen bij past.

Kosteloos keukenmagazine aanvragen

Ton sur ton kleuren voor uw keuken

Voor een keuken uitgevoerd in ton sur ton kleuren zijn alle kleuren mogelijk. Kiest u daarom voor een lievelingskleur of een kleur die u niet snel zal gaan vervelen. Bij ton sur ton wordt een kleur de basis voor uw hele interieur en die kleur zal ook in uw keuken de boventoon gaan voeren. Alle varianten en kleurschakeringen van die hoofdkleur worden vervolgens ingezet om toch heel subtiel een contrast in uw interieur en in uw keuken te krijgen.

Veelgekozen ton sur ton kleuren zijn naturel van aard. U kunt dan denken aan beige, zand, bruintinten of grijs voor een ton sur ton betonlook. Wat bonter en gedurfder, maar net zo mooi, zijn ton sur ton interieurs waar de hoofdkleur mintgroen, rood, blauw, lila of oudroze is. Ook pasteltinten zijn uitermate geschikt voor een ton sur ton keuken en interieur.

Ton sur ton in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Welke sfeer en wat voor effect geven ton sur ton kleuren aan uw keuken?

Een ton sur ton keuken straalt rust en eenheid uit. Kiezen voor een specifieke kleur in uw woning of voor uw keuken getuigt tevens van stijl, want bij ton sur ton is het duidelijk te zien dat er door u nagedacht is over een kleurenplan. Bij ton sur ton is evenwicht heel belangrijk. Verstoor uw kleurenplan dus niet door accessoires in totaal andere kleuren toe te voegen aan uw keuken of verderop in uw woning. De kracht van ton sur ton is juist het element dat er geen kleuren zijn die met elkaar vloeken en dat er geen kleuren gebruikt worden die elkaar verzwakken. Andere kleuren kunt u alleen kiezen als ze in dezelfde toonsoort vallen van de door u gekozen hoofdkleur.

De sfeer van ton sur ton
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Daglicht versterkt het effect van ton sur ton in uw keukenontwerp

Voor de stijling van uw keuken is een kleurenplan waarin rekening gehouden wordt met het invallende licht altijd belangrijk, maar bij ton sur ton speelt het effect van daglicht een cruciale rol. Het is dus belangrijk om in te schatten hoeveel licht er binnenkomt in uw keuken en op welke vlakken dit daglicht valt. De ton sur ton kan hier namelijk op aangepast worden en zo wordt met dezelfde tinten toch diepte en dynamiek gecreëerd voor uw keuken.  

Bij Tieleman Keukens zijn we gespecialiseerd in het geven van kleuradvies en het samenstellen van ton sur ton keukens. We helpen u dus graag met deze wens! Door een afspraak te maken weet u zeker dat u direct bij uw komst geholpen wordt en voorzien wordt van professioneel en vrijblijvend advies. 

Maak een afspraak