Tieleman

Kom naar Goeree-Overflakkee: hét kookeiland van Nederland

  

 
Ontdek Goeree-Overflakkee, hét Kookeiland van Nederland!

Tieleman Keukens is gevestigd in Middelharnis, op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Een eiland van cultuur en natuur, maar ook het eiland van sport, zon, zee, strand en entertainment. U vindt hier de mooiste plekjes van Nederland om te fietsen, kitesurfen, paardrijden, zwemmen, wandelen. 

GOEREE-OVERFLAKKEE THUISKOMEN DOE JE HIER!

Goeree-Overflakkee is écht bijzonder. Dat zie en voel je als je op dit Zuid-Hollandse eiland bent; ruimte en kwaliteit van leven kenmerken Goeree-Overflakkee.

Het eiland herbergt prachtige elementen: een rustig en een landelijk karakter, een brede kuststrook met schone stranden, mooie dorpen en verschillende natuurgebieden. Op Goeree-Overflakkee kun je heerlijk wonen én recreëren.

Op Goeree-Overflakkee hebben we het goed voor elkaar! Er is een kwalitatief goed ziekenhuis gevestigd in Dirksland. Er zijn goede scholen, zowel voor basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. En verspreid over het eiland is een divers winkelaanbod te vinden. Juist die leefkwaliteit zo dicht bij de dichtbevolkte randstad is wat het eiland bijzonder maakt! Grote steden als Rotterdam, Breda en Antwerpen – waar voldoende werkgelegenheid te vinden is – liggen op een steenworp afstand. Goeree-Overflakkee verbindt zich met deze grote steden zonder de identiteit van een eiland en het unieke eilandgevoel te verliezen.

Wonen is recreëren
Wonen op dit mooie eiland is recreëren! Geniet op een vrije dag van de schitterende Hollandse luchten tijdens een wandeling door de duinen en langs de brede stranden. Maak een fietstocht door de uitgestrekte, eeuwenoude polders of één van de vele natuurgebieden. Ervaar de authenticiteit van de dorpen, elk met een eigen karakter. Ga shoppen in Middelharnis, bezoek de zeehondenopvang A Seal in Stellendam, of strijk neer in één van de vele jachthavens. Het eiland is – hoe kan ‘t ook anders – omringd door water: het Haringvliet, de Grevelingen, het Volkerak-Zoommeer en de Noordzee. Hierdoor kun je tal van watersporten uitoefenen; van zeilen tot extreme sports als kiten en bodyboarden.

Haven Middelharnis

Afbeelding: VVV Zeeland

Duurzaam eiland
Op Goeree-Overflakkee vinden we duurzaamheid belangrijk. Goeree-Overflakkee heeft de ambitie om in 2020 energieneutraal te zijn. Gemeente, ondernemers en maatschappelijke partijen werken samen aan diverse innovatieve projecten, zoals energiebesparende vernieuwingen in buitenverlichting en woningen. Het opwekken van energie met behulp van zonnepanelen, een getijdencentrale in de Brouwersdam en windturbines. Duurzaam rijden wordt ook gestimuleerd. Verspreid over het eiland staan oplaadpunten voor elektrische voertuigen. In Oude-Tonge is een nieuw innovatief en duurzaam tankstation, waar alle duurzame brandstoffen verkregen kunnen worden, waaronder waterstof.

Windmolen en zonnepark Goeree-Overflakkee

Afbeelding: Eilanden Nieuws

Schoon en veilig
Maar Goeree-Overflakkee blinkt als het gaat om duurzaamheid, op meer gebieden uit. Het eiland had in 2014 de meeste Blauwe Vlaggen voor jachthavens ter wereld. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding voor stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Goeree-Overflakkee ontving in 2015 wederom de Quality Coast Gold Award: het Europese keurmerk voor duurzame ontwikkeling van kustgemeenten. Er zijn diverse campings, hotels en beachlodges met een Green Key certificaat die gedeeltelijk of volledig op zonne-energie draaien. En verspreid over het eiland zijn ook diverse sfeervolle en landelijke B&B’s te vinden. 

Strand Ouddorp Tieleman Keukens

Afbeelding: VVV Goeree Overflakkee

Kortom: op Goeree-Overflakkee hebben we het goed voor elkaar. Of je hier nu woont, graag wilt wonen of je vakantie viert. Goeree-Overflakkee wordt niet voor niets ‘mijn eiland’ genoemd. Thuiskomen doe je hier! 

Wonen, werken, recreëren op Goeree-Overflakkee?:  www.goeree-overflakkee.nlHieronder sommen we de bijzondere dorpen voor u op:

Ouddorp
Goedereede
Stellendam
Melissant
Herkingen
Dirksland
Middelharnis
Sommelsdijk
Stad aan 't Haringvliet
Nieuwe-Tonge
Oude-Tonge
Den Bommel
Ooltgensplaat

Een routebeschrijving naar hét kookeiland van Nederland vindt u op www.tielemankeukens.nl/contact