Een nis in de keuken geeft extra ruimte

Een nis in de keuken geeft extra ruimte

Geen geschikte muur om een nis van te maken? Ook dan is het mogelijk om toch een nis in de keuken of woonkamer te creëren. Met een voorzetwand kunt u toch een nis maken, hoewel u hierdoor wel wat ruimte verliest. Een andere mogelijkheid om een nis te creëren is tussen twee bestaande muren. Een aantal planken ertussen, spulletjes erop en u heeft een mooie functie voor de lege ruimte.

Vraag het kosteloze Tieleman Keukenmagazine aan

Een nis in de keuken

Ruimte komen we altijd tekort, hoe groot of klein onze keuken ook is. Des te meer ruimte we hebben, des te meer spullen we hebben. Sommige spullen mogen gezien worden in de keuken, maar andere spullen wilt u juist achter een gesloten ruimte opbergen. Maar waar laat u al die spullen? Met een nis in de keuken creëert u extra ruimte.

Een nis in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Nis in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Nis in de keuken

Een nis, wat is dat nu eigenlijk? Een nis is kort gezegd een uitholling in de muur. Door een uitholling in de muur te maken zorgt u ervoor dat het muurvlak dieper komt te liggen. Nissen worden vaak gemaakt in muren die verder geen functie hebben en die wel geschikt zijn om een nis van te maken.

Planken aan de muur is natuurlijk ook een optie om wat spulletjes op te zetten, maar een plank steekt altijd uit en van een nis heeft u geen last. Vooral in een kleine ruimte is een nis ideaal, zo staan uw kruiden leuker in een nis dan aan een rekje wat op een onhandige plek hangt.

Nissen zijn niet alleen praktisch maar het ziet er ook nog mooi uit. Met een nis in de keuken kunt u meer dan alleen spullen in kwijt. Zo kunt u de nis natuurlijk een mooi kleurtje geven, maar u kunt hem ook betegelen om er meer aandacht aan te geven. Geef de muur een andere kleur dan de nis, ook dan springt uw nis eruit!

Een nis met planken is ook mogelijk natuurlijk, zo heeft u toch die planken die ugraag wil maar dan in een nis. Doordat u gebruikmaakt van houten planken in uw nis, geeft het een mooi effect.

Nis in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Een nis maken

Het maken van een nis is niet moeilijk, maar wanneer u twijfelt of de muur geschikt is voor een nis laat het dan door professionals doen. U weet dan ook zeker dat het goed wordt gedaan.

De grootte van de nis is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Vaak worden nissen in een vierkant of rechthoek gemaakt. Dit is niet altijd het geval, want soms komt u ook nissen tegen die een afgeronde bovenkant hebben. Dit geeft een authentieke look.

Meer weten?

Wilt u meer weten of een nis in uw keuken iets voor u is? Neem contact op met Tieleman Keukens of maak een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor u hebben.

Maak een afspraak

Nis in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek