Bordenrek in de keuken

Bordenrek in de keuken

U ziet ze regelmatig op Pinterest: traditionele bordenrekken. Een bordenrek ziet er schitterend uit in een landelijke keuken. Maar waar is zo'n bordenrek te koop? Wanneer u een moderne keuken heeft, kan het tentoonsellen van uw borden ook een ontzettend mooie toevoeging aan uw keuken zijn. In dat geval kiest u wellicht niet voor een traditioneel bordenrek, maar voor een eigentijdse open bordenplank of -kast.  

Vraag het kosteloze Tieleman Keukenmagazine aan

Bordenrek zelf maken

Geef borden en mokken een prominente plaats aan de muur. Het leuke hiervan is dat uw servies dan echt een blikvanger in de keuken is. Een bordenrek kunt u zelf maken, hoewel hier wel enige handigheid voor nodig is. Online kunt u genoeg voorbeelden vinden van leuke bordenrekken en uiteraard ook hoe u deze kunt maken. Tip: verzamel verschillende voorbeelden van bordenrekken en voeg uw favorieten samen toe een uniek handgemaakt bordenrek in een kleur naar keuze. 

Brocante bordenrek

Uiteraard is het ook mogelijk om via het internet een bordenrek te kopen. Houd er rekening mee dat traditionele bordenrekken al snel een paar honderd euro kosten. Is dit de eyecatcher van uw keuken, dan is dit het uiteraard meer dan waard! Ook de keukenleveranciers waar Tieleman Keukens mee samenwerkt bieden vaak diverse accessoires in bijbehorende stijl van de keuken aan. Vraag gerust naar de mogelijkheden bij één van onze adviseurs. Hoewel we al snel denken aan een landelijke stijl bij de term 'bordenrek', zijn er tegenwoordig ook zeer moderne bordenrekken beschikbaar om uw servies op te showen. 

Bordenrekken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Bordenrek van Tielemankeukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Bordenkast: stel uw borden tentoon!

Een andere manier om uw borden op chique wijze tentoon te stellen, is door een glazen bordenkast aan te schaffen. Ook deze zien we veelal in brocante stijl terug. In een landelijke of klassieke keuken past dit perfect. Naast het feit dat dit een lust voor het oog is, is een glazen bordenkast ook nog eens enorm praktisch. Hier kunt u namelijk al uw servies in kwijt. Bovendien heeft u hier minder last van stof dan in een open bordenrek in de keuken. Zoals u hieronder kunt zien, bieden onze top keukenmerken ook moderne servieskasten inclusief sfeerverlichting aan. 

Bordenrekken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Bordenrek van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Bordenrek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Creatief met borden en servies

Tot slot zijn er nog vele andere manieren te bedenken om uw favoriete borden als accessoires in te zetten. Het pronkstuk van uw keuken! Waardevol servies, grootmoeders theekopjes of kunstzinnige borden zijn op allerlei manieren te tonen. Plaats ze bijvoorbeeld op de sierrand van uw afzuigkap, zoals hieronder getoond. Of bedenk een leuke manier om uw borden aan de keukenwand te bevestigen. Met creativiteit komt u een heel eind! Uiteraard staan ook onze keukenadviseurs altijd voor u klaar om al uw keukenwensen samen te brengen. 

Borden ophangen met Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Landelijke keukens met bordenrek

Een bordenrek past perfect in een landelijke keuken. Zoekt u een nieuwe landelijke keuken? Of wilt u graag inspiratie opdoen voor landelijke details in uw keuken? Vraag dan de kosteloze keukenbrochure aan of maak een afspraak met een keukenadviseur. Wij helpen u graag verder om uw droomkeuken zo persoonlijk mogelijk samen te stellen! Tot snel, in onze showroom in Middelharnis. 

Maak een afspraak

Bordenrek van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek