Accessoires: de aankleding van de keuken

Accessoires: de aankleding van de keuken

Bij het inrichten van de keuken horen natuurlijk ook leuke woonaccessoires. Zonder accessoires in de keuken is de keuken kaal en minder gezellig. Accessoires zijn toch wel de finishing touch van de keuken. Natuurlijk moet u er wel voor zorgen dat de keuken niet te vol komt te staan, want de keuken is de ruimte die ook functioneel moet zijn.

Vraag het kosteloze Tieleman Keukenmagazine aan

Keukenaccessoires
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Maak het gezellig

Is koken iedere dag een verplicht nummertje voor u? Met wat accessoires op uw werkblad creëert u een huiselijk gevoel. Niet alleen accessoires zorgen voor de aankleding van uw keuken, ook de verlichting is hierbij belangrijk. Verlichting brengt naast functionaliteit ook gezelligheid in de keuken. Een belangrijke basistip om de keuken te decoreren is decoreren in de stijl van de ruimte en maak vooral ook gebruik van accessoires die in de keuken thuishoren.

Keuken en woonkamer één ruimte? Trek deze twee ruimtes dan bij elkaar en creëer eenheid. Zo zorgt u ervoor dat de keuken bij uw woonkamer hoort en het geen aparte kookruimte is. Gebruik dezelfde kleuren in de woonkamer en keuken om zo die eenheid te creëren. Ook uw accessoires moeten goed overlopen in de twee ruimtes en bij elkaar passen.

Accessoires in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Ook bloemen in de keuken geven uw keuken kleur en sfeer. Maar zet ze dan niet in een standaard vaas, want dat past dan weer totaal niet bij de keuken. Gebruik aparte vormen van vazen of zet de bloemen bijvoorbeeld in een karaf.

Decoratiemogelijkheden in de keuken

Het gezellig maken van de keuken gaat verder dan een plantje en een lampje. Het hoeft niet veel of groot te zijn, als het maar gezellig is en u nog voldoende ruimte overhoudt voor alle spullen die u dagelijks gebruikt in de keuken. We geven u graag wat voorbeelden voor decoratie in de keuken.

Decoreren met keukengerei

Decoreren kan met leuke frutsels, maar het kan ook met bruikbare spullen die u dagelijks in de keuken gebruikt. Denk hierbij aan snijplanken of keukengerei. Zet bijvoorbeeld verschillende formaten snijplanken tegen de wand aan en zet daar voor een leuke pot met daarin keukengerei. Zo maakt u de keuken gezellig.

Decoreren met keukengerei
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Rekje aan de muur

Als u nog een lege muur hebt waar u wat op kunt hangen, kunt u ervoor kiezen om een wandplank aan de muur te maken of een rekje op te hangen. U zult zien dat u hier best veel op kwijt kunt, zelfs wat bruikbare spullen. Zo kunt u hier bijvoorbeeld uw kruiden of voorraadpotten op kwijt. In de keuken mogen uw voorraadspullen best gezien worden. U hoeft echt niet alles in uw keukenkastjes te verstoppen.

Rekje aan de muur
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Krijtbord

Een krijtbord in de keuken? Ja een krijtbord, maar dan op een creatieve manier. Misschien heeft u wel een lege wand waar u niets op kunt hangen of een deur in de keuken. Met krijtverf maakt u van deze wand of deur een krijtbord. Leuk voor jezelf, maar vooral ook voor de kinderen! Het leuke hieraan is dat u kunt wisselen wanneer u maar wilt. Een spreuk, gedicht, tekening of recept, het kan allemaal. Zo heeft u iedere keer weer wat anders in de keuken.

Lijstjes aan de muur

Bent u niet zo van alle frutsels en houdt u het liever neutraal? Ook dan kunt u de keuken gezellig maken met bijvoorbeeld fotolijstjes aan de muur. Een lege wand kunt u wat meer pit geven door fotolijstjes op te hangen. Hierin kunt u bijvoorbeeld persoonlijke items in doen of foto’s, tekeningen of leuke en bijzondere spreuken.

Vitrinekast in de keuken

Een kast hoeft niet altijd in de woonkamer gezet te worden. Als u ruimte in de keuken hebt, is het juist wel leuk om daar een vitrinekast neer te zetten. En dan natuurlijk wel een vitrinekast met glas, zodat u kunt zien wat er in de kast staan. De kast kunt u gezellig inrichten en zo maakt u de keuken ook een stukje gezelliger als u niet teveel spullen op uw werkblad wilt hebben.

Vitrinekast in de keuken ter inspiratie
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Decoreren met textiel

We gebruiken allemaal wel een handdoek en een theedoek, maar waar laten we die? Een makkelijke manier van decoreren is er niet om hiermee te decoreren. Kies voor keukentextiel in de sfeer en kleur van de keuken en u zult zien hoe gezellig dit staat in de keuken.

Kom langs in onze showroom of maak een afspraak met een adviseur om uw droomkeuken te laten ontwerpen.

Maak een afspraak