Tieleman

Vakprijzen & Recensies

  

Tieleman Keukens staat voor kwaliteit. En dat merken onze klanten. Meerdere malen heeft Tieleman Keukens prijzen gewonnen voor Beste KeukenWinkel van Nederland, Beste Keukenzaak van Nederland, Beste Familiebedrijf, Opiness Topwinkel en andere prijzen. Wij danken onze klanten zeer voor het in ons gestelde vertrouwen en de waardering die ze Tieleman Keukens geven. Lees hier meer over prijzen en recensies.


3 x Beste Keukenspecialist van Nederland

Tieleman Keukens uit Middelharnis is al drie keer uitgeroepen tot Beste Keukenspecialist van Nederland! In 2003, 2004 en 2009 is Tieleman Keukens naar aanleiding van onafhankelijke onderzoeken bij onze klanten, leveranciers en collega’s tot drie keer toe uitgeroepen tot de Beste Keukenspecialist van Nederland. Tieleman Keukens weet goed te scoren op alle relevante criteria voor de consument en is bovendien een welkome inspiratiebron voor mooie keukens. Criteria als klantvriendelijkheid, gedegen advies, goede service en een eigen montageteam wogen zwaar mee bij het benoemen van de beste keukenwinkel.

De prijs in 2009 is extra bijzonder omdat we deze onder meer te danken hebben aan de collega’s en leveranciers uit de branche. Deze landelijke en prestigieuze prijs is door de vakjury's aan de ondernemende familie Tieleman uitgereikt vanwege hun ‘bijdrage aan een goed imago in de keukenbranche en hun voorbeeldfunctie voor collega-ondernemers’.

Jan Tieleman, directeur van het familiebedrijf, verwezenlijkte in de afgelopen jaren een inspirerend keukenconcept. Een droom die uitkomt, want de nieuwe showroom heeft alles wat een klant zich kan bedenken bij een betrouwbare keukendetaillist. Je vindt hier namelijk de beste keukens. Als echte keukenspecialist leveren wij mooie keukens. We zijn er trots op om de beste keukenwinkel van Nederland te zijn!

Beste Retailprijs Tieleman Keukens

Klant geeft 'Warme Douche'  aan Tieleman Keukens

Hilversum / Rockanje (November 2010) - Wekelijks wordt er in het consumentenprogramma Radar, bij de Tros op Nederland 1, een douche uitgereikt. Een douche wordt uitgereikt door kritische consumenten die een positieve of negatieve ervaring hebben met een bedrijf, een warme of een koude douche. 

"Acht jaar geleden hadden we een nieuwe keuken nodig en gingen we kijken bij Tieleman Keukens. Er stonden daar prachtige keukens en de keuken die we kochten was een showroommodel, die stond voor de helft van de prijs. Maar vorig jaar was het afvalemmertje versleten, toen hebben we gebeld en gevraagd of ze een nieuw afvalemmertje wilden brengen. En dat gebeurde, de servicemonteur van Tieleman kwam langs. Op mijn vraag: "Kijk nog eens eventjes naar de vaatwasser, daar zit ook nog iets los geloof ik". Nou, toen ging de servicemonteur de gehele keuken nalopen en stellen. En hij zei na controle: U krijgt nieuwe deurtjes voor uw keuken, want de oude deurtjes zijn licht beschadigd".

In deze tijd van inhaligheid en het willen binnenhalen van zoveel mogelijk geld, kregen wij gewoon kosteloos die nieuwe deurtjes. Daarom vinden wij dat Tieleman Keukens die Warme Douche verdient!  En we gunnen ze het van harte!”, aldus de heer en mevrouw Kramer.

Warme douche award Tieleman Keukens

Antoinette Hertsenberg (presentatrice Radar) en Jan Wouter Roos (servicemonteur Tieleman Keukens)

Beste Zelfstandige Winkel van Nederland

HILVERSUM (Studio 21), 09 november 2011 – Tijdens het spetterende ING Retail Gala 2011 in Studio 21 te Hilversum zijn de ING Retailjaarprijzen uitgereikt. De Vakjury van de ING Retail Jaarprijs heeft Tieleman Keukens verkozen als Beste Zelfstandige Winkel van Nederland!

Dit zijn niet zomaar prijzen. De ING Retailprijzen zijn de laatste jaren uitgegroeid tot de meest Prestigieuze prijzen van de Nederlandse Retailbranche. Niet alleen vergeven door een Vakjury, maar juist in een sterke combinatie met de meningen van de consument. Dit laatste in de vorm van klantonderzoeken en zelfs een Mystery Shopper. De beoordeling van de Vakjury en de consument bepaalt de winnaar! In de categorie 'Beste Zelfstandige Winkel van Nederland' is Tieleman Keukens als glorieuze winnaar uit de bus gekomen! De keukenspecialist uit het Zuid-Hollandse Middelharnis won de prijs omdat ... 

Tieleman Keukens is een uitzonderlijke keukenspeciaalzaak van 4.000 m², die is gevestigd in een imponerend en duurzaam pand in Middelharnis. Tieleman Keukens staat niet alleen in de keukenbranche, maar ook in de regio en ver daarbuiten bekend om de unieke service, die de basis vormt van de uitstekende prestaties. In een sterk teruglopende markt weet Tieleman Keukens de omzet vast te houden en daarmee de werkgelegenheid voor alle medewerkers. Borg daarvoor staat niet alleen de ijzersterke marketing-communicatie maar vooral de consistente wijze waarop jaar in jaar uit 100% klanttevredenheid wordt waargemaakt. Tot de pijlers van het succes behoren de levenslange service op nieuwe keukens, de eigen servicedienst, het persoonlijke Tieleman Magazine, de ruime keuze uit keukens van verschillende merken in verschillende prijsklassen en de enorme verzameling keukenonderdelen in het onderdelenmuseum. De deskundige medewerkers presenteren zich niet als keukenverkopers maar als designspecialisten. De showroom is verzorgd en inspirerend door de kleurstelling en het materiaalgebruik, de styling en instore communicatie. De grote LivingWall met 3D keukenpresentaties, de lunchroom, de waterstraat, de kinderbioscoop en het Experience Center versterken de winkelbeleving. De jury heeft veel waardering voor het enthousiasme, de energie en de gedrevenheid van de ondernemer, zijn loyaliteit aan de eigen medewerkers, leveranciers en klanten, zijn lerend vermogen, zijn commerciële vindingrijkheid in combinatie met maatschappelijke betrokkenheid en zijn visie en toekomstgerichtheid. Volgens de jury is Tieleman Keukens een topzaak van een topondernemer en een sieraad voor de Nederlandse detailhandel.

Vakjury prijs Beste zelfstandige Winkel Tieleman Keukens

De Vakjury

- Prof. drs. ing. Henk Gianotten, directeur Panteia/EIM (juryvoorzitter)
- Wim G.J. van den Berg, directeur Retail Marketing Consultancy
- Pim van den Berg, straat-o-loog
- Jan Brouwer, voormalig CEO C1000 en Super de Boer
- Erik Heeg, commercieel directeur Benschop
- Jacob de Jonge, directievoorzitter De Bijenkorf (winnaar Vakjuryprijs Beste Winkelketen 2010)
- Barbara van Kolfschoten, algemeen directeur Witteveen Mode
- Frans van der Kraan, CEO/managing director Oger Fashion
- Matthijs van der Lely, algemeen directeur BGN/Selexyz
- Ernest Linneweever, directeur/eigenaar Linneweever Optiek (winnaar Vakjuryprijs Beste Zelfstandige Winkel 2009)
- Mark Meijer, directeur sales & marketing Cool Cat
- Frank Schoeman, creative director SVT Branding & Design Group
- Peter van Tilburg, directeur/eigenaar Van Tilburg Mode & Sport (winnaar Vakjuryprijs Beste Zelfstandige Winkel 2010)
- Anita Wetterhahn, o.a. lid Raad van Commissarissen Jamin

Vakjuryprijs Beste Zelfstandige Winkel Tieleman Keukens

Groene Vlag: Financieel Gezond

Tieleman Keukens heeft de 'groene vlag' van Graydon ontvangen, dit betekent dat de keukenspecialist financieel gezond is en dus een betrouwbare keukenzaak. Slechts 3 procent van de Nederlandse bedrijven mag dit logo voeren, een status welke betekent dat het bedrijf al jarenlang en nog zeker 12 maanden financieel gezond is.

Graydon beoordeelt ondernemingen op hun kredietwaardigheid voor de komende twaalf maanden. Gekeken wordt of de bedrijven op tijd betalen, of ze een positief kredietadvies krijgen en of ze geen incassozaken hebben lopen. Van de ruim 2 miljoen Nederlandse bedrijven zijn er 6.000 die aan de strenge eisen voor kredietwaardigheid voldoen. Bij de beoordeling van de bedrijven gebruikt Graydon de gegevens van de Kamer van Koophandel met alle mutaties. Tevens wordt het jaarverslag nauwkeurig bekeken. Om de kredietwaardigheid nauwkeurig te bepalen, worden ook nog eens 64 bronnen bij de beoordeling betrokken. Graydon beschikt over 1.000 zakelijke bronnen die betaalervaringen aanleveren. Ook maakt het bedrijf gebruik van de actuele financiële gegevens van de bedrijven zelf.

Groene Vlag Tieleman Keukens

Zekerheid en betrouwbaarheid

Jan Tieleman is enorm trots het certificaat en de financiële resultaten van zijn bedrijf. "Het bevestigt onze betrouwbaarheid, je kunt dit wel roepen maar een onderzoek door een kredietbeoordeler als Graydon is een stevige onderbouwing". Jan is van oudsher accountant en heeft dus een financiële achtergrond. Dit voert hij door in zijn bedrijf.

Kijk in de financiële gegevens van Tieleman op:  Tieleman Keukens geeft openheid van zaken

Volgens kredietbeoordelaar Graydon heeft Tieleman Keukens de A status en ontvangt van Graydon de groene vlag!

Beste familiebedrijf van West Nederland 2014

Tieleman Keukens was in de categorie 10-50 medewerkers kanshebber als winnaar van geheel West Nederland! De keukenspecialist uit Zuid-Holland werd door een 6-koppige jury compleet doorgelicht op onder andere Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het financiële huishouden en het personeelsbeleid. Hieronder kunt u het complete juryrapport lezen: 

Juryrapport:

Duurzaamheid en MVO staan hoog in het vaandel. Ze voldoen aan alle eisen die tegenwoordig worden gesteld. MVO werkt door in het gehele productieproces. En men ervaart MVO ook als een belangrijke verantwoordelijkheid richting klanten. Om de producten zo min mogelijk milieubelastend te laten zijn, reageert men proactief richting klanten.

Op de werkvloer kent men heel veel veiligheidsmaatregelen en op ongevallen en bijna-ongevallen wordt actie ondernomen. 

De financiële positie is degelijk: zeer hoge solvabiliteit en een mooi rendement. In de branche doet men het heel goed. De financiële ruimte wordt benut om het bedrijf uit te breiden.

Ook inzake de opvolging zijn bewuste keuzes gemaakt. Zowel qua overdracht van leiding als qua eigendom zijn er stappen gezet, of zijn er al concrete plannen. Er is al veel ruimte voor de opvolgers, die ook al mededirecteur en aandeelhouder zijn. En het coachen van de opvolgers wordt overgelaten aan een niet-familielid.

De jury waardeert de wijze waarop dit familiebedrijf bezig is om heel bewuste keuzes te maken richting toekomst en staande weet te blijven in een lastige markt. 

Familie Fundament Award Tieleman Keukens

Trots
De Familie Fundament Award wordt georganiseerd door het Nederlands Centrum voor het Familiebedrijf (NCFB), in samenwerking met accountantsorganisatie BDO en Rabobank. “Deze award onderstreept het belang van het familiebedrijf”, zegt directielid Mirelle Pennings van Rabobank. “De verkiezing is voor familiebedrijven een uitgelezen kans om zichzelf op de kaart te zetten, elkaar te inspireren tot nieuwe inzichten en ervaringen te delen. De Rabobank ondersteunt daarom van harte dit initiatief.”

“Als deze verkiezing íéts duidelijk maakt, dan is het wel dat familiebedrijven zich veel nadrukkelijker mogen profileren”, zegt Joost Vat van de adviesgroep Familiebedrijven van BDO. “De manier waarop familiebedrijven langetermijndoelen werkbaar maken én houden in een tijd waarin de waan van de dag regeert, is bewonderenswaardig. Daar mogen ze allemaal, niet alleen de winnaar van vandaag, trots op zijn.”

Over de verkiezing
De Familie Fundament Award is een wedstrijd voor familiebedrijven, die in 2014 voor de derde keer werd gehouden. Een zeskoppige jury beoordeelt de deelnemende bedrijven op onder andere de wijze waarop het bedrijf de familie betrekt, toekomstvisie, financiële prestaties, hun mate van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) de tevredenheid van klanten en personeel en de manier waarop ze goed bestuur hebben gewaarborgd. 

Lees ook de blog 'Waarom een keuken kopen bij een zelfstandig familiebedrijf'.

Beste Familiebedrijf van Goeree-Overflakkee

Tieleman Keukens is het Familiebedrijf van het jaar op Goeree-Overflakkee. Dat heeft de jury woensdag 19 november 2014 bekendgemaakt tijdens de Familiebedrijf Finaleavond in recreatiecentrum De Staver. Jan Tieleman, die het bedrijf van zijn vader uitbouwde tot het landelijk werkende keukencentrum dat het nu is, runt de onderneming met zijn zoons Martin en Peter. Ze ontvingen een oorkonde en een sculptuur.  

Juryrapport (schaal 1 t/m 5):
Visie / Ambitie  3
Wijze van bestuur  4
Klanttevredenheid  4
Personeelsbeleid   4
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen  3

Tieleman Keukens

Nationale Business Succes Award

Het NBSA-Instituut kent jaarlijks Awards toe aan toonaangevende bedrijven met een voorbeeldfunctie in de branche,de Nationale Business Succes Award. Tieleman Keukens is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Keukenbranche. Tieleman Keukens liet 10 collega's achter zich, hieronder leest u waarom.

 

NBSA keuken award Tieleman Keukens

Oordeel Nominatiecommissie Nationale Business Succes Award 2016

Tieleman Keukens BV presenteert zich als een absolute specialist op het gebied van keukens, in de ruimste zin van het woord. Zij beschikt over een zeer breed assortiment aan keukens, een enorme knowhow op haar vakgebied en een zeer grote mate van klantgerichtheid en hospitality.

Innovatie is het sleutelwoord bij Tieleman Keukens, want zij is continu bezig om haar producten en diensten te verbeteren en zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op de wensen van haar klanten. Haar klanten kennen haar inmiddels als een betrouwbare partner, die hen met veel verstand van zaken uitstekend en breed kan adviseren en van dienst kan zijn. Niet voor niets heeft men in de afgelopen jaren al tal van awards (beste keukenzaak/keukenwinkel) in ontvangst mogen nemen.

Tieleman Keukens BV is een zeer hoogwaardig bedrijf, dat in de loop van de tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Absoluut een specialist op het gebied van keukens. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een 100% focus op de klant maken van Tieleman Keukens BV een absolute topper in haar wereld.

De Nominatiecommissie is van mening dat Tieleman Keukens BV op basis van die gronden uitgeroepen kan worden als winnaar/vertegenwoordiger in de Keukenbranche en tevens in aanmerking dient te komen voor de overall prijs: de Nationale Business Succes Award 2016.

Tieleman Keukens BV is winnaar 2016 in de keukenbranche!

Tieleman Keukens BV is door de commissie tevens genomineerd als kanshebber voor: 
->  Meest innovatieve onderneming 2016
->  Beste in Retail / Consumergoods

Nationale BSA Insittuut

Beste KeukenWinkel van Nederland 2016

Tieleman Keukens is door Wugly.nl voor de 5de keer op rij uitgeroepen tot Topwinkel van Nederland! Dit betekent dat klanten Tieleman Keukens ook in 2016 beoordelen als 'Beste KeukenWinkel van Nederland'! Wij zijn trots en blij met een 8,7 uit meer dan 1.400 klantbeoordelingen (prijsniveau, prijs/kwaliteit, personeel, assortiment, service, aanbiedingen).

Wugly Topwinkel 2016

Opiness Topwinkel 2017

Tieleman Keukens werd in 2016 door Wugly.nl voor de 5de keer op rij uitgeroepen tot Topwinkel van Nederland! Ruim 1.400 klantervaringen van Tieleman Keukens resulteerde in gemiddeld een 8,7 en daarbij de 'Beste KeukenWinkel van Nederland'! Het zijn waarderingen van klanten die door onze medewerkers verdiend worden, daarom zijn wij als familiebedrijf zo trots en blij met:  een 8,7 uit meer dan 1.400 klantbeoordelingen op prijsniveau, prijs/kwaliteit, personeel, assortiment, service, aanbiedingen. 

In 2017 is Wugly.nl overgegaan in de onafhankelijke reviewsite Opiness.nl en Opiness bekroond Tieleman Keukens voor de 6de keer op rij als Beste in keukens. Met inmiddels ruim 1.500 reviews scoren wij als zelfstandige keukenspecialist een 8,6.

Beste Service Award

 

Beste Service Award 2018

Tieleman Keukens is trotse winnaar van de Beste Service Award 2018. Tieleman Keukens heeft zich dit jaar hoogwaardig ingezet qua service en de hoogste score behaald in de gestelde termijn ten opzichte van alle anderen. Vooral op gebied van deskundigheid (zowel adviseurs als monteurs), prijs/kwaliteit verhouding, klantbeleving, klantvriendelijk personeel en uiteraard de service.

De Opiness Award is een onafhankelijke consumentenprijs puur gebaseerd op klantreviews. Dankzij de reviews van klanten heeft Tieleman ook dit jaar weer een award in de wacht mogen slepen. Met een gemiddelde van een 8,9 (uit ruim 1.600 reviews) heeft Tieleman Keukens de andere Nederlandse keukenaanbieders kunnen verslaan.

->   Alle klantervaringen van Tieleman Keukens: https://www.opiness.nl/review/tieleman-keukens.  De gehele uitslag is hier te vinden: https://opiness.nl/beste-service-awards-2018. 

 Meer foto's van de uitreiking:  http://blog.tielemankeukens.nl/tieleman-keukens-wint-beste-service-awards-2018/

Beste Service Awards

Opiness Topwinkel 2019 keukens

In 2019 wordt Tieleman Keukens voor de 8ste keer op rij door Opiness bekroond als Beste in keukens. Met inmiddels ruim 1.900 reviews scoren wij als zelfstandige keukenspecialist een 8,9. Het voltallige Tieleman-team is hier erg trots op, dankbaar voor en blij mee. 

https://opiness.nl/review/tieleman-keukens

Opiness Topwinkel 2019

Beste Service Award 2019

Op donderdag 5 september 2019 zijn de nieuwe winnaars van de 'Beste Service Awards 2019' bekendgemaakt door Opiness, in de Store of the Future in Amersfoort. De Opiness Award is een onafhankelijke consumentenprijs die geheel gebaseerd is op reviews van klanten. Wat ons betreft is dat dus de belangrijkste award die je kunt winnen! Want de tevredenheid van klanten is waar het uiteindelijk alleemaal om draait. 

Met trots mogen wij bekend maken dat we ook dit jaar weer de winnaar zijn van de Beste Service Award 2019 in de categorie keukenaanbieders. Uit de reviews van bijna 2.000 klanten met een gemiddeld cijfer van een 8,9 in totaal bleek ons hoge servicelevel doorslaggevend. Wanneer we enkel kijken naar de reviews van het afgelopen jaar, ligt het cijfer zelfs nog hoger! We ontvangen namelijk een 9,19. Het grootste compliment dat je maar kunt krijgen! En daar willen wij al onze klanten natuurlijk hartelijk voor bedanken. 

De awards werden feestelijk uitgereikt in een prachtige locatie. In de Store of the Future kregen alle aanwezigen namelijk de mogelijkheid om een blik te werpen in de toekomstige winkelomgeving. Genoeg inspiratie dus! Want hoewel service bij Tieleman Keukens áltijd op de eerste plaats staat, helpen we onze klanten ook graag verder met de nieuwste innovaties uit de keukenbranche. 

Opiness Beste Service AwardDe vakprijzen op een rij:

2003  uitgeroepen tot ‘Beste Keukenzaak van Nederland’  (CBW)
2004  uitgeroepen tot ‘Beste Keukenzaak van Nederland’  (CBW)
2009   uitgeroepen tot ‘Beste Keukenzaak van Nederland’  (KIM)
2010   ontvanger Warme Douche (TROSRadar)
2011   Beste Zelfstandige Winkel van Nederland (ING Retailprijs)
2012   50-jarig Jubileum
2012   Beste KeukenWinkel van Nederland (Wugly.nl)
2012   Financieel gezond (groene vlag van Graydon)
2013   Beste KeukenWinkel van Nederland (Wugly.nl)
2013   Financieel gezond (groene vlag van Graydon)
2013   Beste Familiebedrijf van West Nederland (NCFB)
2014   Financieel gezond (groene vlag van Graydon)
2014   Beste KeukenWinkel van Nederland (Wugly.nl)
2014   Beste Familiebedrijf van Goeree-Overflakkee 2014 (EilandenNieuws)
2015   Financieel gezond (groene vlag van Graydon)
2015   Beste KeukenWinkel van Nederland (Wugly.nl)
2016   Beste KeukenWinkel van Nederland (Wugly.nl, 8,7 uit meer dan 1.350 reviews)
2016   Winnaar Nationale Business Succes Award Keukenbranche 

2017   55-jarig Jubileum Familiebedrijf Tieleman
2017   Opiness Topwinkel (8,6 uit meer dan 1.500 reviews)
2018   1
0-jarig Jubileum showroom Middelharnis (56 jaar familiebedrijf)
2018   Beste Service Award 
2019   Opiness Topwinkel Keukens (8,9 uit meer dan 1.800 reviews)
2019   Beste Service Award (8,9 uit meer dan 2.000 reviews)