Tieleman

Tieleman Keukens is FSC® gecertificeerd

  

Sinds oktober 2013 is Tieleman Keukens (Keukencentrum Tieleman BV) FSC® gecertificeerd voor de inkoop, verwerking, montage en verkoop van keukens (FSC Mix en FSC 100%) volgens het transfer systeem. 

 

Wereldwijd verdwijnt per minuut 36 voetbalvelden aan bos, vooral in de tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt daarnaast op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en levert dus een belangrijke bijdrage aan klimaatverandering. 

80% van de dieren zijn voor hun leven afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken. Volgens FSC is de beste manier om bossen te behouden ze te gebruiken. Maar dan wel op een verantwoorde manier. Dus door rekening te houden met ecologischesociale en economische belangen.

De voorwaarden voor verantwoord bosbeheer zijn vastgelegd in de FSC Principes en Criteria. Deze ‘spelregels‘ worden door de ecologische, sociale en economische ‘spelers‘ gezamenlijk bepaald. Via certificering wordt gewaarborgd dat de regels worden nageleefd. FSC is het enige systeem voor verantwoord bosbeheer dat op deze wijze werkt en daardoor als enige wordt gesteund door milieu- en ontwikkelingsorganisaties als WWF, Greenpeace en OxfamNovib.

Door FSC-hout te kopen draag u dus bij aan behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Meer vraag naar FSC-hout en FSC-papier = Meer FSC-bos! Tieleman Keukens kan keukens in FSC-hout leveren in nauwe samenwerking met de huidige leveranciers.


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Tieleman Keukens hecht veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit is onder andere te zien in onderstaande film waarin wij samen met Energieke Regio een project zijn gestart:   

Daarbij wordt er veel budget vrij gemaakt voor sponsoring van verenigingen, stichtingen en goede doelen. U kunt een overzicht hiervan vinden op www.tielemankeukens.nl/tieleman-keukens-maatschappelijk-en-betrokken