Tieleman

Binnenkijken in een Tieleman-keuken in Middelharnis

  

Tieleman Keukens realiseerde Sannes keukenontwerp

Tekst: Kees van Rixoort
Foto’s: Wim van Vossen

Ze is fotografe, maakt fotoreportages, fotografeert voor bijvoorbeeld Omoda: schoenen, tassen, accessoires. En als grafisch vormgeefster ontwerpt ze onder andere huisstijlen. Sanne Velgersdijk – haar bedrijf heet Sann-Design – heet dus hoe je iets kunt verbeelden en scheppen. Ze ontwierp ook de inrichting van haar huis én de keuken. Met de tekening onder haar arm ging ze naar Tieleman Keukens, dat haar ontwerp realiseerde. Tot in de puntjes en binnen het budget. Sanne en haar vriend Jacob van der Spaan kochten een nostalgisch huis in Middelharnis. Nostalgisch, maar ook erg verouderd. “Het plekje heeft voor ons de doorslag gegeven: dicht bij het centrum, je kunt overal lopend naartoe”, zegt Sanne. “Maar we zijn wel anderhalf jaar bezig geweest om de boel te verbouwen. Op een gegeven moment stonden alleen de muren en de voorgevel er nog. Wel mooi dat je alles naar je eigen smaak kunt maken. Alles is nieuw, het is net een nieuwbouwhuis, maar dan met het karakter van vroeger.”

Aanbouw

Aan de achterzijde is het huis uitgebreid met een flinke aanbouw. De tuin kromp daardoor, maar de binnenruimte groeide. Daardoor konden Sanne en Jacob boven drie slaapkamers en een badkamer creëren. Beneden benutten ze de aanbouw voor een woonkeuken, die naadloos overgaat in de sfeervolle huiskamer. Over de combinatie van kleuren – grijs, wit, aardetinten – is goed nagedacht, dat is duidelijk. “Grappig, de keuken die we eruit hebben gesloopt was ook een Tieleman-keuken, uit de tijd dat de zaak nog in Melissant zat. Die keuken was oud en niet echt mijn smaak. Bovendien was de vloer daar zo krom als een hoepel”, wijst Sanne naar de plek die onherkenbaar veranderd is na de plaatsing van de ‘Sann-Design keuken’.

Landelijk

“Ik ben zelf gaan tekenen. De stijl had ik direct in mijn hoofd: landelijk. Vroeger zag je veel van die bovenkastjes in de keuken. Die wilde ik niet. Zoals het nu is, is het veel ruimtelijker. Maar je moet natuurlijk wel voldoende kastruimte hebben. Dat is uitstekend gelukt, ook door de lades. Kijk, hier heb je zelfs twee lades in één. Die kleine is een besteklade.”

Verder wilden Sanne en Jacob een grote koelkast en een vaatwasser. “Ook als je met z’n tweeën bent, zoals wij, is dat wel handig.” Opvallend is verder het grote fornuis met vijf pitten en een oven. “Zo’n fornuis hadden we thuis ook.
Je kunt er veel pannen tegelijk op kwijt en je kunt zonder problemen vier pizza’s bakken. Gemakkelijk als je gasten hebt. Verder ben ik graag aan het bakken als ik op vrijdag vrij ben. Taarten, cake…” En ook die ontwerpt ze met het
oog van een grafisch vormgeefster. “Op Pinterest doe ik inspiratie op.”

Het 3D-ontwerp: ja, dit is het

Nu zijn alle wensen gerealiseerd. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Sanne en Jacob gingen naar Tieleman Keukens. “We kenden het bedrijf. De ontvangst is er goed en ze nemen echt de tijd voor je. In alle rust konden we onze vragen stellen en de keuken samenstellen. Als je uiteindelijk de 3D-tekening ziet, zeg je: ja, dit is het. Fijn was dat de keuken een tijdje in de loods van Tieleman Keukens kon blijven staan. We waren namelijk nog niet klaar met de verbouwing. Toen de klus erop zat, is de keuken vlot geplaatst. In twee dagen was het voor elkaar. Kinderziektes? Nee, niets. Wij zijn honderd procent tevreden. Ik weet dat de service heel goed is. Als er iets aan de hand is, staat Tieleman Keukens direct voor je klaar. Maar wij hebben die service nog niet nodig gehad…”

 

Ook een keukenontwerp laten maken? Via onze afsprakenplanner kun je een afspraak maken met een keukenadviseur.

Specificaties

Kleur: Wit

Interesse in deze keuken? Maak een afspraak!

  

Vergelijkbare keukens:

Sch├╝ller Classic / Kristalgrijs Fluweelmat

Sch├╝ller Classic / Kristalgrijs Fluweelmat

Bekijk keuken
Tieleman Exclusief Ruvido by Mereno & Eric Kant

Tieleman Exclusief Ruvido by Mereno & Eric Kant

Bekijk keuken
Keller Loevestein

Keller Loevestein

Bekijk keuken
Keller Graydon in Barendrecht

Keller Graydon in Barendrecht

Bekijk keuken