Tieleman

Kookeiland in een kleine keuken? Doen of niet?

  

Een kook- of werkeiland: het is de grote wens van elke kookliefhebber. Maar hoe culinair we ook zijn, niet iedereen heeft de beschikking over een ruime keuken waarin dit zomaar past. Een keukeneiland is dan ook niet voor iedereen bestemd. Toch zijn er ook voor keukenprins(ess)en met een kleine keuken mogelijkheden voor een kookeiland. En die delen we graag met u.

Bekijk de mooiste kookeilanden in ons gratis keukenmagazine -->´╗┐


keuken opmeten

De ruimte die u minimaal nodig hebt

Wat niet past, past niet. Zo simpel is het. Daarom raden wij u aan om allereerst de vrije ruimte in uw keuken op te meten. Met die maten kunt u vervolgens een verkoopadviseur van Tieleman Keukens contacteren. Hij of zij kan u helpen met het bepalen of een keukeneiland in uw keuken past. Onze aanrader is doorgaans om geen kookeiland te nemen als uw keuken kleiner is dan 20m2.

Wilt u niet meteen contact opnemen met een adviseur, maar het eerst zelf uitvogelen? Dan kunt u er vanuit gaan dat een gemiddeld kookeiland de volgende afmetingen heeft:

  • 2,50 tot 2,70 meter breedte
  • 1,10 meter diepte

Houd er rekening mee dat u ruim (!) voldoende loopruimte nodig heeft om comfortabel te kunnen bewegen. Wanneer u met een kookeiland de bewegingsvrijheid belemmerd, zal uw kookeiland u namelijk geen plezier bezorgen maar ergernis. De aanrader is: minimaal 1 meter rondom.

 

Gebruik onze online keukenplanner om een ontwerp te maken

U kunt onze online keukenplanner gebruiken om een beeld te creëren van wat u precies wilt. Het ontwerp dat u hiermee maakt, kunt u vervolgens ter inspiratie meenemen naar de showroom. Een adviseur kan u op basis daarvan van het juiste advies voorzien.

keukenontwerp

Ga naar de online keukenplanner -->

De voordelen van een kookeiland

Een kookeiland heeft vele voordelen, zeker voor de echte kookliefhebber. Een overzicht van de voordelen vindt u hieronder:

  • Meer luxe en uitstraling
  • Meer aanrechtruimte
  • Meer culinaire mogelijkheden

Lees hier de belangrijkste tips voor als u een nieuwe keuken koopt -->

De keerzijde van een kookeiland

Natuurlijk heeft een kookeiland ook een keerzijde. Zo zult u ruimte en bewegingsvrijheid moeten opgeven. En uw keuken kan er mogelijk rommelig en krap uit komen te zien. Of dat ook daadwerkelijk zo zal zijn, hangt overigens niet alleen af van het kookeiland, maar ook van de manier waarop u uw keuken vormgeeft. Hoe rustiger u de keuken inricht, hoe ruimtelijker deze oogt.

Lees hier 5 tips voor een stijlvolle keuken -->

gezin in de keuken

Hoe belangrijk zijn ruimte en bewegingsvrijheid voor u (en voor uw kinderen)?

Wanneer u kinderen heeft, heeft u een keuken met genoeg ruimte en bewegingsvrijheid nodig. Want een keukeneiland neemt - hoe leuk ook - nogal wat ruimte in beslag. Vraag u dus altijd af: wat vind ik belangrijker, bewegingsvrijheid en ruimte, of meer kookmogelijkheden? Probeer u daarnaast te visualiseren hoe een kookeiland zou functioneren wanneer uw kinderen in de keuken zijn. Wordt dit krap of wekt dit ergernissen op? Begin er dan niet aan. Denkt u dat het wel lukt, maar twijfelt u? Raadpleeg dan gerust een adviseur.

Laat u inspireren en kom langs in onze showroom

Wilt u kookeilanden van dichtbij bekijken, en onderwijl met een adviseur overleggen over de mogelijkheden? Dat kan bij Tieleman Keukens geheel vrijblijvend. En dan krijgt er gratis een heerlijke lunch bij in onze lunchroom. Maak vandaag nog een afspraak. 

Maak een afspraak