Tieleman

Keukentrends 2021

  
De keukentrends van 2021: die houden we bij Tieleman Keukens al tijden in de gaten! Welke keukens zijn het meest populair in 2021? Welke ontwikkelingen van het afgelopen jaar blijven nog een tijdje ‘in’? En welke nieuwe innovaties en keukenapparatuur verwachten we? Laat u op deze pagina inspireren door de nieuwste keukentrends van 2021 door Tieleman Keukens.

1. Kookeiland: van ontmoeting naar elegantie

Het kookeiland is ooit ontstaan als ontmoetingsplaats in een sfeervolle woonkeuken. Een gezellige plek voor families om te koken, te eten en samen te zijn. Die praktische functie van het kookeiland blijft bestaan, maar steeds vaker vormt het tegelijkertijd hét pronkstuk van de benedenverdieping. Als luxe meubel schittert het keukeneiland in het midden van de ruimte. En doordat de lades en keukenapparatuur steeds naadlozer in het design verwerkt worden, straalt het meubel dezelfde luxe uit als je tafel of dressoir. Een eyecatcher!

Keukentrend 2021- Kookeiland met elegantie

2. Led-verlichting om vormen te accentueren

De ledstrip is een keukentrend die we ook vorig jaar al veel terugzagen. Niet gek, want dankzij led-verlichting op de juiste plekken breng je een nieuwe dimensie in je keuken. Zo oogt je keukenblok bijvoorbeeld ‘zwevend’ en een stuk ruimtelijker. Vaak worden deze ledstrips net onder je keukenblad of juist aan de onderkant van je keukenkasten geplaatst. Maar nu we in 2021 ook speelse, ronde vormen in keukens gaan zien, verplaatst de led-verlichting zich ook naar creatieve plekken. Rondom de afzuigkap of in de voet van je keukentafel bijvoorbeeld. Zo accentueer je de details die jouw keuken uniek maakt. Een indrukwekkend voorbeeld zie je hieronder!

Keukentrends 2021 Snaidero Vision met led-verlichting

3. Soft Stream: zachte, vriendelijke uitstraling

Samen met trend forecaster Monique van der Reijden heeft Dekker Zevenhuizen (keukenbladen) de keukentrend Soft Stream voor 2021 gespot. Deze trend gaat over het presenteren van harde materialen op een zachte en kunstzinnige manier. Maar hoe zien we dat in onze keukens terug?

  • Die zachte, vriendelijke uitstraling breng je terug in de keuken door:
  • Ronde vormen en vloeiende lijnen te gebruiken, bijvoorbeeld door afgeronde keukenkasten, een afgerond keukenblad of een keuken met organisch design (zoals de designs van Italiaans keukenmerk Snaidero);
  • Een Dekker Zevenhuizen keukenblad van natuursteen in zachte zand- en kiezeltonen te kiezen;
  • Accentkleuren in pastelroze, neo mint of lila toe te voegen. Bijvoorbeeld in je muurverf, je tegels, je keukenaccessoires of op je keukenfronten;
  • Je keukenapparatuur en spoelbak naadloos in het design van je keuken op te laten gaan, zodat het als het ware lijkt alsof dit in je keukenblad of kastenwand ‘verdwijnt’.

Keukentrends 2021 met zachte uitstraling

Hierboven zie je het keukenblad van Evora Ceramics in de matte kleur Smokey Grey, gecombineerd met een achterwand van TopLaminaat in de rustige houtkleur Nordic Wood. Lila gecoat glas zorgt voor een glanzend kleuraccent. In het luxe composietsteen Cambria zijn transparante marmeren cirkels te zien. Een prachtig contrast tussen mat en glans! Met een ‘soft stream’ zachte uitstraling als resultaat.

Ook hieronder zie je een zachte en vriendelijk ogende Schüller keuken met afgeronde hoeken.

Keukentrends 2021 - organische en afgeronde vormen

4. Eettafel als verlengde van het kookeiland

Een trend die we al jaren kennen, is eten aan het kookeiland. Die trend komt tot uiting door een aantal sierlijke barkrukken aan een verhoogd deel van het aanrechtblad te plaatsen. Zo creëer je een soort barretje. Toch is niet iedereen gek op hoge krukken. In 2021 zien we daarom als belangrijke keukentrend dat de eettafel als verlengde van het kookeiland wordt geplaatst, wel in dezelfde stijl. Fijn voor de mensen die meer woongemak ervaren wanneer ze aan de vertrouwde keukentafel zitten op een eetkamerstoel van reguliere hoogte.  

Keukentrends - eettafel als verlengde van de keuken

5. Rural Chic: we halen buiten naar binnen!

Ook de trend Rural Chic is gespot door trend forecaster Monique van der Reijden en Dekker Zevenhuizen. Deze keukentrend voor 2021 past perfect bij fans van landelijk en industrieel! Rural Chic staat voor stoer, chic en handgemaakt. Daardoor zie je ruwe materialen terug in de keukenstijl. Denk aan onbewerkt hout, steen, marmer, staal en veel groendecoratie. Zo halen we het gevoel van buiten zijn echt naar binnen. Maar waar zien we het woord ‘chic’ dan terug? In de luxe metalen zoals goud en koper, die je bijvoorbeeld in je verlichting, keukenkraan of accessoires kunt laten terugkomen. Hieronder zie je een voorbeeld met een lichtgroen marmeren kookeiland in de kleur Calacatta Green en spoelbak in de kleur Copper. 

Keukentrends 2021 - Rural Chic buitenleven

6. Wereldse avonturen in eigen keuken 

Nu veel mensen al een tijdje niet op reis zijn geweest, halen we de buitenlandse sferen gewoon in eigen huis! Dit komt het best tot uiting wanneer je echt een bepaald focusgebied kiest om je keukenstijl op te baseren. Denk bijvoorbeeld aan:

WARME Oosterse stijl met bijbehorende tegels

Keukentrends 2021 werelds oosters

minimalistische Scandinavische sfeer met KOUDE tonen

Keukentrends 2021 werelds Scandinavisch

royale Amerikaanse stijl met grote koelkast

Keukentrends 2021 werelds Amerikaans

gezellige Oostenrijkse sfeer met robuuste materialen en veel hout.

Keukentrends 2021 Oostenrijkse en Wereldse keukens

Luxueuze London Chic/glam stijl met marmer, goud en donkerpaars

Keukentrends 2021 London chic

Deze wereldse keukentrend is heel typerend voor hoe we leven in 2021. We hechten nog meer waarde aan de prachtige plekken die we eerder hebben bezocht en maken ons eigen huis zo fijn en aangenaam mogelijk. Maak deze keukenstijl persoonlijk door ook souvenirs, recepten of foto’s uit je favoriete land hierin terug te brengen!

7. Keukentrends 2021: kleuren en materialen

We hebben jaren gekend waarin bepaalde kleuren of materialen écht in het middelpunt stonden. Maar in 2021 kan alles! Van matzwart tot natuurtinten en van marmer tot graniet. De belangrijkste kleurtrend voor komend jaar is dat het kleurenpallet van de rest van de woning wordt doorgevoerd in de keuken. Laat je daar echter niet door beperken. Want waar men voorheen koos voor 1 à 2 accentkleuren, gaan we tegenwoordig voor een heel kleurenpalet. Kijk maar eens op Pinterest; het staat er vol mee. 

Wanneer je je laat inspireren door kleurtrends of de kleur van het jaar, ontdek je al snel dat natuurlijke bruintinten en aardse natureltinten centraal staan. Maar ook donkerblauw, grijs en licht hout zijn favorieten! Onze tip: kies vooral iets wat bij jou(w huis) past. Advies nodig?

Kom langs in de showroom

Keukentrends 2021 kleurtrends

8. Oud-hollandse stijl: sierborden aan de wand

Trotse Nederlanders als we zijn, laten we in huis graag wat vaderlandsche details zien. A touch of history! In 2021 komt de Oud-hollandse stijl weer helemaal terug. En dan hebben we niet over een oubollig interieur, maar over een moderne keuken met authentieke details. Vooral in de vorm van Delfts Blauwe sierborden komt deze keukentrend al in vele woonmagazines (en in de huizen van trendsetters) terug. Het Melkmeisje, Meisje met de Parel en andere oud-Hollandse taferelen, bloemen of dieren zijn populair. Maar ook moderne varianten daarop, zoals een wandbord met een kekke print, kun je tentoonstellen. Aan je keukenwand, in een mooi bordenrek of in je glazen keukenkast. Kan allemaal! Laat je inspireren door onderstaande Keller keuken.  

Keukentrends 2021 - Oud-hollandse wandborden en sierborden

Gek op deze stijl? Dan hebben wij ook wat tips voor je keuken! Denk bijvoorbeeld aan zo’n grote Hollandse spoelbak met authentieke kraan van vroeger. Of aan gedetailleerde keukengrepen voor je kastjes en klassieke details op je keukenfronten.  

9. Minimalistische apparatuur: keukentrends 2021 op een rij

Op het gebied van keukenapparatuur zijn de ontwikkelingen constant in beweging. De trends hebben 1 ding gemeen: ze zijn allen gefocust op een meer minimalistische look & feel in de keuken. De belangrijkste highlights zetten we voor je op een rijtje:

  • De kookplaat of het fornuis is in veel keukens een stuk minder opvallend, zodat je oog eerder valt op het gekozen keukenblad. Veel mensen kiezen in 2021 zelfs voor grote kookpitten direct op het aanrechtblad. Een keuze met pit!
  • Afzuigapparatuur die direct in de kookplaat is verwerkt, wordt steeds gangbaarder. Ieder bekend merk heeft inmiddels wel een eigen variant uitgebracht. Sommigen zijn rond, anderen zijn rechthoekig. Sommigen zijn in het midden van de plaat geplaatst, anderen aan de zijkant. Ook zijn er varianten die uit het keukenblad omhoog komen.
  • We willen steeds meer functies zien in 1 apparaat, zodat de keuken zo clean mogelijk oogt. Denk aan een 3-in-1 oven, waardoor je maar 1 apparaat nodig hebt voor meerdere handelingen. Of de kokendwaterkraan, waardoor je geen waterkoker meer op je aanrecht kwijt hoeft.
  • Stopcontacten in de muur? Zonde van je mooie achterwand! Daarom zien we als belangrijke keukentrend in 2021 dat alle stopcontacten verwerkt worden op onopvallende plekken in de keuken. Bijvoorbeeld in het keukenblad zelf. 

Niet alleen ‘in het echt’, maar ook online willen we graag alle apparatuur verenigen tot 1. Door alle apparaten in een app toe te voegen - zoals de Siemens Home Connect app, de ATAG Connect Life app of de Miele@mobile app - kun je verschillende apparaten met elkaar verbinden en via je smartphone bedienen. Meer woongemak!  

PITT cooking keukentrend 202110. LivingWall en VR: stap in de toekomst

In huis vinden we onze weg om het praktische van de echte wereld te combineren met de technische snufjes van online. Ook in jouw zoektocht naar een nieuwe keuken is dat de ideale combinatie. Maak je een afspraak in de showroom van Tieleman Keukens, dan word je geholpen door een keukenadviseur die je alles vertelt over de keukentrends van 2021. En dankzij LivingWall en VR kun je digitaal alvast ervaren hoe de trends in jouw keuken werkelijk tot leven komen. Zo zet je letterlijk vast een stap in de toekomst!

Keukentrends 2021 virtual reality

Livingwall en VR keukentrends 2021

Meer weten over de keukentrends van 2021?

Kom gerust langs in onze showroom, dan vertellen we je er alles over!

Maak een afspraak