Tieleman

Keukens 2017: de kook- en keukentrends

  
Zwevende keukenkasten, LightBeton, pitt cooking, touch kranen: zo zien onze keukens er in 2017uit. Kortom: we gaan richting innovatieve, kwalitatief hoogstaande keukens die van alle gemakken zijn voorzien. Alle kook- en keukentrends voor 2017 op een rij.

Zwevende keukenkasten

Zwevende keukenkasten zorgen voor een ruimtelijk gevoel in de keuken. Door deze kasten deels in te bouwen, nemen ze weinig ruimte in. De keuken oogt optisch groter, doordat de kasten niet op de grond staan, maar als het ware boven de grond zweven.

Energiezuinige apparatuur

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. We kopen geen plofkip meer, maar gaan liever voor biologisch vlees. En in plaats van de benzineauto, stappen we massaal over op hybride of elektrisch. Dit geldt ook voor onze keukens. In de keukens van 2017 voeren we zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen door. Veel keukenapparaten zijn tegenwoordig gelukkig al energiezuinig. Zo bespaart een energiezuinige vaatwasser veel water. En gaat een Quooker verantwoord om met elektriciteit.

Een video van energiezuinige apparatuur van Miele.

Lightbeton

In 2017 gaan we steeds vaker LightBeton zien. LightBeton is een bijzonder materiaal: het heeft de eigenschappen van beton, maar is 60% lichter. Dit komt doordat de kern van het LightBeton bestaat uit lichtgewicht polystryeen hardschuim. Dit maakt het LightBeton zeer geschikt voor keukens, bijvoorbeeld als werkblad.

Pitt cooking

Stel het jezelf eens voor: keukenpits liggen op het werkblad. Makkelijker schoon te maken en een bijzondere uitstraling. Pitt cooking is helemaal in. Het grote voordeel is dat veel soorten keukenbladen geschikt zijn voor deze manier van koken, zoals bijvoorbeeld RVS, graniet, terrazzo, glas, keramiek en composietsteen. In keukens van 2017 een echte must have!

Hypermoderne kranen

Kranen worden steeds innovatiever. De Minta Touch-kraan van Grohe is hier een mooi voorbeeld van. Dankzij de Easy Touch-technologie reageert de kraan op iedere aanraking. Ideaal wanneer je net een taart aan het bakken bent en geen schone handen heeft om de kraan aan te zetten.

De Miscea Kitchen-kraan gaat nog een stapje verder. Deze kraan hoef je niet eens aan te raken, maar deze let op bewegingen in de lucht. Een veeg naar links en het water wordt warmer. Een veeg naar rechts en het water koelt af. De mogelijkheden van keukens in 2017 worden steeds beter en daar kun je van profiteren!

Een ander voorbeeld van een moderne kraan is de Quooker Fusion. Eén kraan voor koud, warm en kokend water. De Fusion is een mengkraan die een gewone kraan en een kokend water-kraan verenigd.

Meer trends?

Vraag kosteloos onze keukenbrochure aan mét een heerlijk cadeau. In onze keukenbrochure staan meer trends voor keukens in 2017. Of kom naar onze showroom, waar alle trends in het echt te zien zijn! Eén van onze keukenadviseurs helpt je graag bij het vinden of samenstellen van jouw droomkeuken.