Gas op glas en gas onder glas: wat is dat precies?

Gas op glas en gas onder glas: wat is dat precies?

Op gas koken ervaren veel mensen als prettig. Een nadeel is dat traditionele gaspitten lastig schoon te maken zijn. Met gas op glas komt daar verandering in! Daarnaast is er nog gas onder glas. De warmte wordt hergebruikt en de rest van de hitte van de voorste pitten wordt naar de achterste pitten geleid.

Bij gas op glas liggen de gaspitten op een moderne glasplaat. Het voordeel hiervan is dat gas op glas makkelijk schoon te maken is. Een vochtig doekje is voldoende om uw keuken er weer als nieuw uit te laten zien. Een glaskeramische ondergrond is tevens minder gevoelig voor het inbranden van etensresten.

Hoe kookt u gas op glas?

Als u kiest voor gas onder glas, dan vergt dat in het begin wat oefening. Het is namelijk een heel andere manier van koken. U kunt het vlees, de groenten en de aardappelen niet meer tegelijkertijd opzetten. U brengt bijvoorbeeld als eerste de aardappelen aan de kook op één van de zones. Deze schuift u op het moment dat ze koken door naar één van de achterste twee pitten, waar de aardappelen verder kunnen koken. Ditzelfde principe gebruikt u voor het koken of bakken van de groenten en het vlees.

Gas op glas
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Hitte opnieuw gebruikt

Nog een voordeel: luxere gas op glas-platen hebben een systeem, waarbij de hitte van de branders wordt hergebruikt. Zo worden andere kookzones warm gehouden. Ideaal wanneer u graag een pannetje warm houdt.

Nadelen

Heeft een gas op glas-systeem nadelen? Eigenlijk gelden dezelfde nadelen als voor algemene gaskookplaten. Werken met een open vuur is iets minder veilig dan andere systemen. Toch zijn gaskookplaten tegenwoordig veel veiliger dan in de vorige eeuw. Zo wordt de gastoevoer automatisch afgesloten als de vlam uitgaat. Ook beschikken vrijwel alle kookpalten over een automatische vonkontsteking.

Meer weten over gas op glas? U kunt een afspraak maken met onze adviseurs maar u kunt ook inspiratie op doen in ons kosteloze Tieleman Keukens Keukenmagazine.

Vraag het kosteloze Tieleman Keukens keukenmagazine aan

Hoe kookt u gas onder glas?

De techniek van gas onder glas is al een aantal jaren op de markt, maar bij het grote publiek nog relatief onbekend. Dat is jammer, want het is een unieke manier van koken. De gasbrander zit onder de keramische kookplaat, onzichtbaar. Zo worden de voorste twee pitten verwarmd. De warmte wordt hergebruikt en de rest van de hitte van de voorste pitten wordt naar de achterste pitten geleid.

Gas onder glas

Als u kiest voor gas onder glas, dan vergt dat in het begin wat oefening. Het is namelijk een heel andere manier van koken. U kunt het vlees, de groenten en de aardappelen niet meer tegelijkertijd opzetten. U brengt bijvoorbeeld als eerste de aardappelen aan de kook op één van de zones. Deze schuift u op het moment dat ze koken door naar één van de achterste twee pitten, waar de aardappelen verder kunnen koken. Ditzelfde principe gebruikt u voor het koken of bakken van de groenten en het vlees. 

Meer weten over gas op glas of gas onder glas? 

Eén van de keukenadviseurs van Tieleman Keukens gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden van gas onder glas. Deze moderne manier van koken biedt veel voordelen, maar de keuze voor een gas onder glas systeem moet wel bewust worden gemaakt. Wie weet is gas op glas juist beter geschikt voor uw wensen. Maak een afspraak via de afsprakenplanner, zodat we u van uitgebreid advies kunnen voorzien!

Maak een afspraak