Tieleman

Gas onder glas

  
De techniek van gas onder glas is al een aantal jaren op de markt, maar bij het grote publiek nog relatief onbekend. Dat is jammer, want het is een unieke manier van koken. De gasbrander zit onder de keramische kookplaat, onzichtbaar. Zo worden de voorste twee pitten verwarmd. De warmte wordt hergebruikt en de rest van de hitte van de voorste pitten wordt naar de achterste pitten geleid.

Voordelen van gas onder glas

Wanneer u gaat koken op basis van gas onder glas, dan profiteert u van een aantal voordelen, die we onderstaand op een rijtje hebben gezet.

De kookplaat is eenvoudig schoon te maken

Het energieverbruik van gas onder glas is laag

Nadelen van gas onder glas

Koken op gas onder glas heeft ook een aantal nadelen, te weten de onderstaande:

De gaspitten kunnen niet onafhankelijk van elkaar opwarmen

Het systeem is relatief duur

Hoe kook je op gas onder glas?

Als je kiest voor gas onder glas, dan vergt dat in het begin wat oefening. Het is namelijk een heel andere manier van koken. Je kunt het vlees, de groenten en de aardappelen niet meer tegelijkertijd opzetten. Je brengt bijvoorbeeld als eerste de aardappelen aan de kook op één van de zones. Deze schuif je op het moment dat ze koken door naar één van de achterste twee pitten, waar de aardappelen verder kunnen koken. Ditzelfde principe gebruik je voor het koken of bakken van de groenten en het vlees. 

Wil je meer weten over gas onder glas?

Eén van de keukenadviseurs van Tieleman Keukens gaat graag met je in gesprek over de mogelijkheden van gas onder glas. Deze moderne manier van koken biedt veel voordelen, maar de keuze voor een gas onder glas systeem moet wel bewust worden gemaakt. Wie weet is gas op glas juist beter geschikt voor jouw wensen. Maak een afspraak via de afsprakenplanner, zodat we je van uitgebreid advies kunnen voorzien!